16 Μαΐ 2012

Με μεγάλη πόλωση στις νέες κάλπες

Με μεγάλη πόλωση και με σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της και την ευρωπαϊκή της προοπτική οδεύει η χώρα προς τις νέες εκλογές, μετά το χθεσινό αδιέξοδο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι κάλπες θα στηθούν 10 ή – το πιθανότερο – 17 Ιουνίου, ενώ σήμερα, στη μια το μεσημέρι, σε σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αποφασιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Εφόσον επιλεγεί για υπηρεσιακός πρωθυπουργός ένας εκ των τριών Προέδρων του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως φαβορί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες εμφανίζεται ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Το σενάριο να αποφασιστεί με διακομματική συμφωνία υπηρεσιακός πρωθυπουργός – οπότε ίσως κάποιοι αρχηγοί πρότειναν τον κ. Λουκά Παπαδήμο – συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.


Οι νέες κάλπες, πάντως, μετά το ναυάγιο των συσκέψεων και των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα τοπίο, όπου οι πολίτες – όπως εκτιμούν κατ΄ αρχήν οι πολιτικοί παρατηρητές –δεν θα ψηφίσουν αποκλειστικά και μόνο την τιμωρία, αλλά αυτή τη φορά και με κριτήριο της ψήφου την κυβερνησιμότητα και το μέλλον της χώρας. Το δίλημμα της παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ, οι αλλαγές στο Μνημόνιο, τι είδους συμμαχίες θα συγκροτηθούν για τη διακυβέρνηση, ασφαλώς θα κρίνουν πολλά.


Οι νέες εκλογές, πάντως, θα διεξαχθούν με χαρακτηριστικό την μετωπική αντιπαράθεση κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς. Μόνο που ο άλλος πόλος απέναντι στη ΝΔ δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, θα κινδυνεύσει να συνθλιβεί μεταξύ των δυο αυτών πόλων, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσα κόμματα θα μπουν στη νέα Βουλή.

 

Σύμφωνα με το Real.gr, οι διεργασίες κυρίως στην κεντροδεξιά, αλλά και στην κεντροαριστερά είναι έντονες ενόψει της κάλπης, ενώ σαρωτικές εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων αναμένονται την επομένη των εκλογών, κυρίως για τους αρχηγούς που τα κόμματά τους θα ηττηθούν.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες υπάρχει έλλειψη χρημάτων τόσο για την προεκλογική ενίσχυση των κομμάτων, όσο και για την πραγματοποίηση των εκλογών.


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου