7 Μαΐ 2012

Εκλογές τον Ιούνιο αν πει «όχι» η Αριστερά

Ο αρχηγός όμως της ΝΔ, έκανε ένα βήμα παραπάνω ρίχνοντας γέφυρες – αλλά και ευθύνες απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας – σε Τσίπρα και Κουβέλη, στους οποίους ουσιαστικά απεύθυνε το μήνυμα: «Ελάτε να αλλάξουμε το Μνημόνιο μένοντας στην Ευρώπη». Αυτό πρότεινε ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του πλησιάζοντας πολύ την κατεύθυνση που κινούνται ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως πληροφορούμαι, από αύριο το πρωί αρχίζουν οι εσωτερικές επαφές μεταξύ των κομμάτων με επίκεντρο τον Αντώνη Σαμαρά. Στην περίπτωση, όμως, που αποσυρθεί, στην προσπάθεια αυτή για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, οι εκλογές με ορίζοντα τον Ιούνιο είναι αναπόφευκτες.

Το ενδεχόμενο αυτό αντιμετωπίζουν ήδη και σχεδιάζουν τις ανάλογες κινήσεις τους η Τρόικα αλλά και η Αμερική και πάντως είναι διατεθειμένες οι δυνάμεις αυτές να δώσουν το χρονικό περιθώριο στην Ελλάδα για να βρει μία πολιτική λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι εκλογές.

Μέχρι να συμβεί αυτό πάντως και όσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές επαφές Σαμαρά, και σε δεύτερη φάση Τσίπρα, θα παραμένει ως υπηρεσιακή κυβέρνηση εν λειτουργία η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 5,96% των ψήφων που μεταφράζεται σε 335 ψηφοδέλτια έλαβε η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Διστόμου. Μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε στο Δήμο Καλαβρύτων όπου βρέθηκε στην πέμπτη θέση, κατέλαβε το 6,44% και 635 ψήφους.

Στο δήμο Νικολάου Σκουφά όπου βρίσκεται το μαρτυρικό Κομμένο, όπου έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η Χρυσή Αυγή έλαβε το 5,42% και 535 ψήφους.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι εκτελέσεις από Γερμανούς και Ιταλούς ξεπέρασαν τις 30.000.

Η Έλενα Κουντουρά καταλαμβάνει την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α’ Αθήνας και μάλιστα με τεράστια άνεση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η κ. Κουντουρά έχει 6.724 σταυρούς, έναντι 3.223 του δεύτερου Νίκου Μαρκάτου.


     newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου