15 Μαΐ 2012

Στο εδώλιο για τη «μαύρη τρύπα» ο Β. Παπαγεωργόπουλος και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι

Σε δίκη για τη μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και 17 άλλα άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι.

Με το υπ' αριθμόν 355/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν για τις ίδιες πράξεις, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας – για τον οποίο παρατείνεται η προσωρινή κράτηση – οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης – που επίσης θα παραμείνει στη φυλακή – και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών του δήμου.

Το δικαστικό συμβούλιο υποχρεώνει τους κατηγορούμενους που παραμένουν ελεύθεροι να καταβάλλουν χρηματικές εγγυήσεις.

Η μεγαλύτερη εγγύηση, ύψους 300.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον Β. Παπαγεωργόπουλο, ενώ για τους Αν. Γερογιάννη και Θ. Αθανάσαρο η χρηματική εγγύηση ανέρχεται σε 50.000 και 30.000 αντίστοιχα.

Χρηματικές εγγυήσεις από 10.000 έως 20.000 ευρώ καλούνται, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, είχε προτείνει τη σύλληψη και προφυλάκιση των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη. Η πρόταση απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.

         directnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου