11 Μαΐ 2012

"Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση μόνο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ"

Την άρνησή του να μην συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μόνο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως "η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει εκείνες τις δυνάμεις, που ο ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του".

Όπως είπε, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που μπορούν να υπηρετήσουν αφενός τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και αφετέρου την παραμονή στο ευρώ, αλλά και να ενσωματώνει το μήνυμα που έστειλε ο λαός με την ετυμηγορία του, τασσόμενος κατά του Μνημονίου.

Ο κ.  Κουβέλης δήλωσε ακόμη, πως δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε "προσβλητικό τον λόγο όσων τον συγκρίνουν με τον Γιώργο Καρατζαφέρη".
Ακόμη, καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρηση από όλα εκείνα που διατυπώνονταν προεκλογικά για καταγγελία του Μνημονίου, με αφορμή την επιστολή του κ. Τσίπρα προς την ΕΕ, στην οποία γίνεται λόγος για επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει σε εκλογές διότι έχει την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα γι' αυτόν θα είναι ενισχυμένο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι μεταξύ αυτών που μπορούν να γίνουν άμεσα είναι η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου "με την οποία γκρεμίστηκαν οι μισθοί" και να επανέλθει ο ελάχιστος προστατευτικός ιστός των εργασιακών δικαιωμάτων.

               news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου