21 Μαΐ 2012

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Δημοκρατική Συμμαχία

Την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Αργότερα αναμένονται δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά για να επισημοποιήσουν τη συμφωνία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη θα καταλάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδρυμα Κακογιάννη θα γίνει η κοινή ανακοίνωση Σαμαρά και Ντόρας για την προσχώρηση της πρώην υπουργού στη ΝΔ.

Αυτή την ώρα είναι τα πάντα έτοιμα και έχουν στηθεί τα δύο πόντιουμ , όπου ο πρόεδρος της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη θα προβούν στις κοινές ανακοινώσεις.

Με άρθρο-παρέμβαση, ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε την επικείμενη ένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, αλλά και τις ευρύτερες ζυμώσεις στην κεντροδεξιά. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ντόρα και όσους επιστρέφουν στην ΝΔ, όπως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα 9/10 της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα όμως δεν ξεχνά να οριοθετήσει τις ιδεολογικές του διαφορές με την απερχόμενη πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ, τονίζοντας πάντως πως η πατρίδα αυτή την στιγμή είναι ένα πολιορκημένο κάστρο και έχει ανάγκη από στήριξη


Υπέρ ακόμα και την ύστατη ώρα, υπέρ μια συμπαράταξης με την ΝΔ τίθεται ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Κιλτίδης, με σηλώσεις του στον flash. Παράλληλα κάλεσε την ΝΔ να κατονοήσει πως αυτή η συμπαράταξη πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους και με ανάταση της κομματικής ταυτότητας.


"Προφανώς κι εγώ έφυγα από το λεγόμενο σπίτι μου, από τη ΝΔ, δεν επέτρεψα ούτε να με διαγράψουν. Εγώ τοποθετήθηκα στο ΛΑΟΣ ότι θα έπρεπε πάσει θυσία η διαδικασία συμπαράταξης στο κάλεσμα για την πανστρατιά να γίνει με εμφανείς πολιτικές διαδικασίες. Έστω και την ύστατη ώρα προτρέπω να γίνει αυτή η συμπαράταξη με υγιείς όρους όμως και κάπου να κατανοήσουν και από την πλευρά της ΝΔ ότι αυτή η συμπαράταξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία πολιτική ανάταση αυτής της κομματικής ταυτότητας της παράταξης που τη φέρει κατεξοχήν η ΝΔ. Αλλά πρέπει όμως οπωσδήποτε η ΝΔ να αντιληφθεί ότι πρέπει να έρθει σ’ αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση με ένα άλλο πολιτικό περιεχόμενο και άλλες προγραμματικές θέσεις. Ειδάλλως δεν μπορώ να ανταποκριθώ κι εγώ, αλλά επί πολιτικού δεδομένου και όχι επί προσωπικού"

           news247.gr
         parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου