21 Μαΐ 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία-Aπάντηση απο Καρατζαφέρη

Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, που αποτελεί ουσιαστικά την επιστροφή της προέδρου της ΔΗΣΥ (που ανέστειλε τη λειτουργία της) στη Νέα Δημοκρατία.

H κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία είχε κλείσει από την περασμένη Πέμπτη. Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ στις 6 Μαΐου 2010, λόγω του ότι υπερψήφισε το μνημόνιο σε αντίθεση με την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

"Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε μέσα από την κρίση έχοντας ως στόχο τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής. Είναι χρέος όλων μας να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο των δυνάμεων, μέτωπο που θα εκφράσουν τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου. Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής στην Ελλάδα είναι αναγκαίο για όλους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας. Ήρθε ο καιρός να δείξουμε ότι όταν λέμε ότι πρέπει να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα το εννοούμε" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι μετά τις εκλογές έκανε πολλές συζητήσεις με πολιτικές δυνάμεις και συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά. 

Ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του κόμματός της. Έκλεισε λέγοντας ότι "Δεσμευόμαστε για την συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού ευρωπαϊκού μετώπου. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι να ενωθούν στην πορεία κι άλλες δυνάμεις. Στην κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι ας αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την ΔΗΣΥ στις 6 Μαΐου να συστρατευτούν μαζί μας". 

Σαμαράς: "κερδίζουν όσοι ενώνονται"
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας την κα Μπακογιάννη στη ΝΔ, δήλωσε ότι "τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλησαν να συστρατευτούν μαζί μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη για να συσπειρώσουμε όλους τους πολίτες για να μην οδηγηθεί η χώρα έξω από την Ευρώπη και να απομονωθεί. θα υπερασπιστούμε την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Το πατριωτικό φιλοευρωπαικό μέτωπο θα συνεχίσει με πολιτικούς, βουλευτές, κόμματα, απλούς ανθρώπους για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο με χαρά υποδεχόμαστε την κ. Μπακογιάννη είμαστε ενωμένοι και όρθιοι, αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να νικήσουμε μαζί".

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε κρίση, η λιτότητα οδηγεί τη χώρα σε χειρότερα δεινά και απέναντι μας έχουμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιλέγει την Ευρώπη και δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών που έστειλε ο λαός.

Πριν από ένα χρόνο, ήμουν μόνος στην Ευρώπη. τώρα πολλές φωνές ενώνονται μαζί μας σε μια συνολική δράση. Η καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τις κρίσιμες μάχες τις κερδίζουν όσοι ξέρουν να ενώνονται όσοι βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Το μόνο που νικά τον φόβο είναι η ελπίδα. οι πολιτικοί πρέπει να παραμερίζουν όσα τους δίχασαν για το κοινό καλό".

Αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Στα γραφεία της ΝΔ μετέβησαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Δευτέρας οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης, όπου και ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στο κόμμα.

Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να υποδεχτεί τα δύο στελέχη του ΛΑΟΣ που προσχωρούν στη ΝΔ.

"Το ευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται συνεχώς", δήλωσε ικανοποιημένος ο ίδιος για την αύξηση των μελών του κόμματος και σημείωσε ότι "το πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις προς κάθε κατεύθυνση".

Δεν πρόλαβε να κατέβει από την Θεσσαλονίκη σήμερα, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας του πατέρα του, ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αύριο θα βρεθεί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η προσχώρηση του στη ΝΔ.

Ο λόγος φυσικά για τον Κυριάκο Βελόπουλο, που όπως έχει ήδη πει είναι εκτός ΛΑ.Ο.Σ και με το ένα πόδι εντός ΝΔ.

Με πολύ σκληρού χαρακτηρισμούς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ αλλά και σε όσα στελέχη αποχωρούν από το κόμματου και προσχωρούν στην «γαλάζια» παράταξη. Ο Γ. Καρατζαφέρης στην τηλεοπτική του εκπομπή εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ


Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΛΑΟΣ στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς με φόντο τις παραιτήσεις στελεχών του προκειμένου να πολιτευθούν με την ΝΔ.


«Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες» ανέφερε ο ΛΑΟΣ.


«Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών. Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές» κατέληξε ο ΛΑΟΣ.              real.gr
          news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου