13 Μαΐ 2012

Αδιέξοδο στη συνάντηση των αρχηγών

Υπήρξαν έντονοι διάλογοι μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή είπε «Δεν είναι κακό να πάμε σε εκλογές.»


Αυτή η φράση του ήταν η αιτία να δεχτεί την έντονη κριτική των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε, μεσολάβησε για να «χαμηλώσουν οι τόνοι».


Αισιόδοξος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης εμφανίσθηκε σε ομιλία του σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο ίδιος κάνοντας απολογισμό της προεκλογικής περιόδου και μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έδωσε αγώνα ερήμην της κοινωνικής βάσης», ενώ επεσήμανε ότι «αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα τις λειτουργίες του κόμματος». «Αυτό στράφηκε εναντίον μας», πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές και για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι «υπήρξε αντίφαση  ανάμεσα στην εντολή που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και στις πράξεις που έκανε».


Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του Κινήματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χρεώνοντάς του ανειλικρίνεια των προθέσεών του για την συγκρότηση κυβέρνησης. «Μιλούμε για κοινωνική συναίνεση και ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στη γωνία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «απέκτησε προκλητική αλαζονεία».


«Δώσε ψήφο ανοχής», φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, για να λάβει την απάντηση: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο Σύνταγμα».
«Το άρθρο 84 προβλέπει τη διαδικασία. Θα είναι συμβολικό. Πες μας πραγματικά τι κυβέρνηση θέλεις. Ζήτησες το ανέφικτο και κλωτσάς το εφικτό», αντέτεινε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά της συζήτησης των τριών πολιτικών αρχηγών.
Σημείωσε ότι εφόσον οι τρεις, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, έχουν την πλειοψηφία ας προχωρήσουν.

Ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούν  από το ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία, αλλά συνενοχή στο έγκλημα και ότι ο ίδιος έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος καταψήφισε το Μνημόνιο.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

''Κατέβαλα κάθε προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον αρχηγό του τόνισε ''Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του λαού. Δε δίνει ούτε ψήφο ανοχής, ούτε συμμετέχει σε μία βιώσιμη κυβέρνηση που θα αναλάμβανε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου''.


Η στάση του Αντώνη Σαμαρά σκληραίνει και επιτίθεται ξεκάθαρα δηλώνοντας ''Δεν μπορώ να καταλάβω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ'', αποδεικνύοντας το αδιέξοδο της συνάντησης.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, στελέχη και βουλευτές της οποίας εμφανίζονται προβληματισμένα για τα ισχνά ελογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής.


Χαρακτηριστική είναι η είδηση-βόμβα της αποχώρησης του πρώην βουλευτή Αχαϊας Ν. Παπαδημάτου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Παπαδημάτος δήλωσε τα εξής:
«Μετά από 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στην πρώτη γραμμή της παράταξης και μετά από το σβήσιμο του πυρσού της Νέας Δημοκρατίας από τον αρχηγό της και τους περί αυτόν, παύει από σήμερα οριστικά η ενασχόλησή μου με αυτό το κόμμα, που δεν έχει σχέση με εκείνο που ιστορικά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πορεία του τόπου από την στιγμή που το ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν προτίθεται να συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική, απάντησε ότι η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι απόλυτα ταυτισμένη με τον βιολογικό του κύκλο και κατά συνέπεια όσο ζει θα αναπνέει πολιτικά.


Διεαψεύδει τα σενάρια που ήθελαν τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες να συναινούν σε συγκυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. 'Οπως λένε στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων πηγαίνει με συγκεκριμένες προτάσεις στον Κάρολο Παπούλια και σε καμμία περίπτωση δεν αλλάζει ότι έχει δηλώσει έως σήμερα.


Με συγκεκριμένη ατζέντα θα προσέλθει το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος μετά την πρωινή δήλωση που έκανε, είχε αλλεπάλληλες επαφές με τους στενούς συνεργάτες του. Καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν στο parapolitika.gr, ότι ο κ. Καμμένος θα ζητήσει την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όλων των αρχηγών που μετέχουν στην νέα Βουλή. Από κει και πέρα, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, όπως κι’ αυτή του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα. «Πριν αποφασίσουμε πρέπει να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά μας, θέματα». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα, να δεσμευτεί σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου