17 Μαΐ 2012

"Μάχη ζωής και θανάτου οι εκλογές της 17ης Ιουνίου "

Με επιθετικό λόγο και δραματικά διλήμματα τύπου «ευρώ ή δραχμή» θα κινηθεί στη νέα προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και τον νέο του μεγάλο αντίπαλο, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Με τις δημοσκοπήσεις που φτάνουν στην Ιπποκράτους να εξακολουθούν να δείχνουν καθοδική τάση για το ΠΑΣΟΚ, σχετικά ανοδική για τη ΝΔ και «εκτόξευση» προς τα πάνω για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου «ανασυγκροτείται» και ετοιμάζεται για «μετωπική σύγκρουση» με στόχο την... επιβίωσή του την επόμενη μέρα. Οι συσκέψεις στην Ιπποκράτους είναι αλλεπάλληλες και το «χαρτί» που επιλέγεται η «φερεγγυότητα».


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τακτική, σταματά να απολογείται για την κυβερνητική του θητεία και γίνεται πιο επιθετικό, παίζοντάς τα «όλα για όλα», αφού όπως παραδέχθηκε χθες σε συνάντησή του με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Οργανώσεων του κόμματος - που πάντως έχουν διαλυθεί - ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται»...


Βασικός αντίπαλος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - και δευτερευόντως η ΝΔ - μια και το ΠΑΣΟΚ στοχεύει κατ' αρχάς στην συγκράτηση των έστω μικρών ποσοστών του και άρα στην μη απορρόφηση ψηφοφόρων του από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και κατόπιν στην «επιστροφή» ει δυνατόν στις κάλπες περίπου 300.000 ψηφοφόρων του το 2009, που στις εκλογές της 6ης Μαΐου προτίμησαν να απέχουν. Ήδη, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει καταγράψει τις «αντιφάσεις» του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ετοιμάζει τηλεοπτικά σποτ που θα αναδεικνύουν τα «θολά» μηνύματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι. Όσο για το επικοινωνιακό κομμάτι της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, εκεί θα πρωταγωνιστήσουν νέα και άφθαρτα πρόσωπα (όπως ο 33χρονος Νίκος Ανδρουλάκης και ο 37χρονος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος) που θα αναλάβουν μεγάλο βάρος από αυτό της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά πάνελ.


Όπως προανήγγειλε χθες, μιλώντας στους Γραμματείς των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Οργανώσεων στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ίδιος αναμένεται να «οργώσει» για δεύτερη φορά την περιφέρεια τα τελευταία τριήμερα κάθε εβδομάδας ως τις εκλογές, επιλέγοντας όμως αυτή την φορά τις επαφές με τοπικούς φορείς κυρίως και όχι τόσο τις ανοιχτές συγκεντρώσεις.


Παρά την «αποστρατεία» των ίδιων δε, με τη διάλυση των οργανώσεων, τους ζήτησε να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας ενδυνάμωσης του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κατάρριψης του «μύθου» ότι ποτέ κανείς δεν θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ. Αίσθηση προκάλεσε και το «άνοιγμα» Βενιζέλου προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ακόμα που κάποτε «αλλαξοπίστησαν», καλώντας τα να επιστρέψουν, αλλά και εκείνο σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνδικαλιστές, η νεολαία, οι άνθρωποι της διανόησης και οι έχοντες κοινωνική δράση μέσω ΜΚΟ.


Την ίδια ώρα, στην μάχη ρίχνονται και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που βγήκαν πλέον εκτός κυβέρνησης, με κάποια μάλιστα στο στενό επιτελείο του κ. Βενιζέλου - όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης - να εγκαθίστανται πλέον στην Ιπποκράτους.


Παράλληλα, το κόμμα συνεχίζει την προσπάθεια «αναγέννησής» του, με την ανάγκη για αυτήν να προκύπτει ακόμα και από τις δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών του. Άλλωστε, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στην Ιπποκράτους η αποστροφή του λόγου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη χθες, μιλώντας στον
Real FM, ότι το ΠΑΣΟΚ «το αφήσαμε και έγινε μουσείο και τώρα είναι ένα ιστορικό είδος προς επίσκεψη».

               real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου