17 Απρ 2012

Οι αποκαλύψεις της Real news έκαψαν τον Άκη


Από τον Ιούνιο του 2010 είχε αρχίσει να σκιαγραφεί η Real news τον αμαρτωλό τρόπο απόκτησης των ακινήτων, στα οποία εισέβαλε η αστυνομία, καθώς επίσης και των συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθησαν μαζί με τον πρώην υπουργό Αμυνας τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, πρώην μέλος της ομάδας ταμειακού ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, καθώς και προσωπική λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να είναι η νομική εκπρόσωπος, καθώς και το πρόσωπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά κεφάλαια τριών αμαρτωλών εξωχώριων εταιρειών, της Torcaso, της Blue Bell και της Nobilis.


Η περιβόητη κατοικία του ζεύγους Ακη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εμφανίζεται να έχει αγοραστεί έναντι 1,1 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον πρώην υπουργό, μόλις το 2010. Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες του ΣΔΟΕ είχαν δείξει ότι η πραγματική αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος είχε γίνει το 1999, από την εταιρεία Torcaso, έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών, και πως η προηγούμενη μεταβίβαση ήταν εντελώς εικονική, ώστε να δικαιολογηθούν τα... αδικαιολόγητα στο «πόθεν έσχες» του συλληφθέντα πρώην υπουργού, των μελών της οικογένειάς του και των συνεργατών του.


Η επίσης συλληφθείσα λογίστρια εμφανίζεται να συνδέεται και με την αγοραπωλησία της οικίας της θυγατέρας Τσοχατζοπούλου, Αρετής, στη οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι. Το διαμέρισμα, όπου η έρευνα της αστυνομίας απεκάλυψε ακόμα και πλάκες χρυσού, αγοράστηκε από την εξωχώρια εταιρεία Blue Bell. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει έδρα τη Λιβερία, ωστόσο στη διεύθυνση αλληλογραφίας που δηλώνει για την Ελλάδα είναι η ίδια πολυκατοικία όπου διατηρεί διαμέρισμα η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου
.

Παρόμοια συμπλέγματα μεταξύ εταιρειών, εξωχώριων ή μη, μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του έχουν παρελάσει τους τελευταίους 22 μήνες στα πρωτοσέλιδα της Real news.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2010, όταν η εφημερίδα παρουσίασε σε αποκλειστικότητα τα συγκλονιστικά στοιχεία για την αμύθητη περιουσία που διαχειριζόταν ο άλλοτε προβεβλημένος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια η περιουσία αυτή να δικαιολογείται από τα νόμιμα εισοδήματά του. Από το προπερασμένο καλοκαίρι, η «R» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την αξία των ακινήτων που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τον ρόλο του... μηχανοδηγού στη διαδρομή των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκαν τα ακίνητα φέρεται να έχει παίξει για περισσότερο από μία δεκαετία ο Νικόλαος - Παύλος Ζήγρας. Εχοντας το αδιαμφισβήτητο... προσόν της συγγένειάς του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού εμπλέκεται με τουλάχιστον δύο εξωχώριες εταιρείες, την Blue Bell, της οποίας ήταν διαχειριστής, και την Τοrcaso, της οποίας ήταν ο νόμιμος δικαιούχος.


Το 2004, ο Ζήγρας εμφανίζεται να έχει πουλήσει στον εξάδελφό του δύο διαμερίσματα στο κτίριο του αριθμού 3, στην οδό Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη. Οπως έχει αποκαλύψει η «R», το περίεργο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωνε ήδη την Κόμνα Τράκα ως κατοικία του, πριν να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.


Ακόμα και μετά τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι διαδρομές των χρημάτων που διατέθηκαν για την αγορά των ακινήτων του εξακολουθούν να καλύπτονται από αρκετά σκοτεινά σημεία, τα οποία τώρα ο πρώην υπουργός καλείται να διαλευκάνει από το εδώλιο του κατηγορουμένου.


Στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της Real news βασίζεται μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου που συνέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του. Στις 206 σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος γίνεται ονομαστική αναφορά στην εφημερίδα, καθώς επίσης και στη σειρά των αποκλειστικών ρεπορτάζ που ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται ήδη από τον Ιούνιο του 2010.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η
Real news, τόσο για τον τρόπο απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του Α. Τσοχατζόπουλου όσο και για τη σύνδεσή τους με τις «υποβρύχιες μίζες» της Ferrostaal, αποτελούν πλέον μέρος της επίσημης δικογραφίας για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης ελληνικής Ιστορίας.

                  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου