16 Απρ 2012

Προεκλογικός πυρετός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

Προεκλογικός πυρετός θα επικρατήσει από αύριο στη Νέα Δημοκρατία. Την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα και αμέσως μετά θα συγκληθεί η πολιτική γραμματεία του κόμματος. Παράλληλα μέχρι την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια εκτός του ψηφοδελτίου επικρατείας.

• Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει το Ζάππειο ΙΙΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρότασή του για την οικονομική διακυβέρνηση της χώρας ο Σαμαράς θα παρουσιάσει και τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα βάλουν φρένο στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ενώ παράλληλα προετοιμάζει μαζί με τους συμβούλους του τις πρώτες του περιοδείες στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτοι του σταθμοί θα είναι η Θεσσαλία και η Ήπειρος, ενώ συνολικά θα επισκεφτεί 9 περιφέρειες. Οι περιοδείες θα είναι στοχευμένες λόγω και του σύντομου χρονικού διαστήματος, μόλις 20 μέρες θα απομένουν μέχρι τις εκλογές. Βαρύτητα θα δοθεί στις μονοεδρικές αλλά και σε εκείνες τις περιοχές που εκτιμά η Συγγρού πως υπάρχει πρόβλημα στην συσπείρωση των ψηφοφόρων της.


Τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε στην άκρη το γινάτι του για τους λεγόμενους «κηπουρούς» του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφεύγει σαν το «διάβολο το λιβάνι» τις συγκρούσεις μέσα στο κόμμα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ιδιαίτερα με στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και αυτό διότι γνωρίζει καλά πως τα δύο συγκεκριμένα μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα στην προεκλογική εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Φοβάται μήπως κόσμος τον κατηγορήσει για μεροληψία απέναντι σε στελέχη που ήταν κάποτε παπανδρεϊκά.

Ετσι έκλεισε το μέτωπο που είχε δημιουργηθεί με το Γιάννη Ραγκούση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να περάσει προς τα έξω και το καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κατέβει υποψήφιος στην Αχαΐα, σε ένα νομό δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος υποψήφιος, γεγονός που προσέφερε ικανοποίηση στην Ιπποκράτους.

Μόνο σε κλειστά γήπεδα, όπως αυτό του Μίλωνα όπου θα μιλήσει, θέλει να "κινηθεί" η προεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα το επιχειρήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που άλλωστε διαρρέεται από το επιτελείο του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δίνει μεγάλη έμφαση στα social media. Εκεί, άλλωστε, ποντάρουν και αρεκτοί βουλευτές.

            parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου