18 Απρ 2012

Αποστάσεις από τον Άκη στο ΠΑΣΟΚ

Σε ημιδημόσια αποκήρυξη του Άκη Τσοχατζόπουλου προέβη χθες το ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά την προφυλάκισή του και αφού το όλο θέμα εκτιμάται πως έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο ήδη τραυματισμένο πολιτικό σύστημα, πολλώ δε μάλλον στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε κορυφαίος υπουργός για σειρά ετών.

Μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στις περιφέρειες Α΄ και Β΄ Αθήνας και Αττικής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλει από το σώμα του τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του».


Είχαν προηγηθεί η δημόσια δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με την οποία ζητούσε να πάει στην φυλακή ο πρώην υπουργός και η παραδοχή μέσω του Real FM του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη, ότι κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με τη διαφθορά.


Πηγές της Ιπποκράτους μάλιστα περιέγραφαν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ως «πικρό παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ», υπενθυμίζοντας πάντως ότι τα όποια στοιχεία ήρθαν στο φως μέσω Εξεταστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, επί κυβερνητικής του πλειοψηφίας και με «πράσινο» υπουργό Δικαιοσύνης. Το ίδιο άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε, ούτε να συγκαλύψουμε κάτι». Διαχώρισε βεβαίως την προσωπική ποινική ευθύνη από την ευθύνη κομμάτων και κυβερνήσεων, ενώ υποστήριξε πως αν κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 ήταν γνωστά όσα ήρθαν στο φως το 2011, τόσο η στάση του ΠΑΣΟΚ όσο και των άλλων κομμάτων, θα ήταν διαφορετική.


Στην ομιλία του προς τους υποψήφιους βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε χθες ότι στόχος του κόμματος είναι η νίκη, ώστε ο ίδιος να γίνει «εντολοδόχος πρωθυπουργός», πράγμα που κατά συνεργάτες του θα του επιτρέψει να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας τέτοια που θα πετύχει την «ανόρθωση» της χώρας.


Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου άλλωστε, ξεκαθάριζαν από χθες ότι «δουλεύουν» για την πρωθυπουργία του, παραδεχόμενοι εμμέσως ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και ο πρωθυπουργός...


Ο ίδιος πάντως σημείωσε χθες ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτο, η χώρα κινδυνεύει με ακυβερνησία, κατηγορώντας τη ΝΔ πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αυτοδυναμία, προσκρούει στην κοινή λογική. Σε άκρως προεκλογικό τόνο, υποστήριξε πως εφόσον γίνουν όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα χρειαστούν άλλες οριζόντιες περικοπές, τονίζοντας πάντως την ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στους πολίτες και αναφερόμενος ακόμα και στα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ που θα κληθεί να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση τον Ιούνιο. «Στις 6 Μαΐου κρίνονται τα πάντα ...αν η χώρα θα έχει κυβέρνηση», είπε, χαρακτηρίζοντας διαδικαστικό αυτό που λέγεται ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», καθώς «αν ο λαός επιλέξει το πολιτικό αδιέξοδο, δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα επανόρθωσης», όπως υποστήριξε. Εντείνοντας έτσι το δίλημμα των εκλογών, κάλεσε τους υποψηφίους να έρθουν σε άμεση επαφή με τους πολίτες, προβάλλοντας το συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και την πρόθεσή του να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του τόπου. Ο ίδιος, επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ, εκτιμώντας ότι η κρίση, παρά τα λάθη που έγιναν στην διαχείρισή της, δεν εμφανίστηκε αίφνης το 2009, αλλά αντίθετα εγκαταστάθηκε για τα καλά, τουλάχιστον από το 2007, οπότε και κυβερνούσε η ΝΔ.


Ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επικοινωνήσει σχέδιο ανασυγκρότησης, επανέλαβε και σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ Κρήτης, όπου αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή. Υπεραμυνόμενος των επιλογών του και δίνοντας έμφαση στην ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μιλά στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, ο κ. Βενιζέλος εγκαινίασε μία σειρά τέτοιων συνεντεύξεων ανά Περιφέρεια στην πορεία προς τις εκλογές. Ειδικότερα, συνεντεύξεις σε περιφερειακά μέσα αναμένονται εκ νέου από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα το βράδυ προγραμματίζεται κατά πληροφορίες να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 


Tην πρώτη προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη, θα απευθύνει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνει ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ το Σάββατο, αντί της περιοδείας σε Χανιά και Ρέθυμνο, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει στη Λαμία, όπου αρχικά θα έχει συναντήσεις με τοπικούς πολιτικούς άρχοντες στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Ιωάννινα, όπου θα απευθύνει ομιλίες.


Μετά τις πρώτες αυτές περιοδείες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έως τώρα προγραμματισμό, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει διαδοχικές συνεντεύξεις Τύπου σε περιφερειακά μέσα, την επόμενη Τρίτη, την επόμενη Τετάρτη και την επόμενη Πέμπτη, αντίστοιχα, κατά τα πρότυπα της αποψινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου προς τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης.


Τέλος, στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου