18 Απρ 2012

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, δεν απαντώ». Αυτή ήταν ουσιαστική η τακτική που ακολούθησε ενώπιον του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και χαρακτήρισε συμπτώσεις το γεγονός ότι πίσω από τις offshore ήταν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του.

«Δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα από οποιουδήποτε είδους αιτία ποτέ στην πολιτική μου ζωή και στην πορεία μου ως υπουργός δεν έλαβα από κανέναν. Αντίθετα αποκλειστικός μου σκοπός σε οποιοδήποτε χώρο ευθύνης και αν βρέθηκα ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος» είπε ο πρώην υπουργός. 



Ειδικότερα στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή για τις offshore εταιρείες και τα ακίνητα ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε. 

Ανακριτής: Τι γνωρίζετε για την εταιρία ΜΙΕ και τον εκπρόσωπό της Ματαντό;

Τσοχατζόπουλος:
Δεν γνωρίζω για καμία εταιρία ΜΙΕ κι ούτε γνωρίζω ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης της. Από τις εφημερίδες έμαθα ότι ο Ματαντός ήταν αντιπρόσωπος της FEROSTAAL την Ελλάδα,τον οποίο δεν έχω δει ποτέ.

Ανακριτής:
Την εταιρία MORELIA την γνωρίζετε;

Τσοχατζόπουλος:
Δεν γνωρίζω την εταιρία Morelia ούτε τους ιδιοκτήτες της. Άκουσα για πρώτη φορά για αυτήν από τις εφημερίδες.

Ανακριτής:
Τι σχέση μπορεί να έχει η ΜΙΕ Ματαντός με την εταιρία Torcaco και τον εξάδελφό σας Ζήγρα που να δικαιολογούν τις καταβολές αυτές;

Τσοχατζόπουλος: Καμία

Ανακριτής:
Τότε προς τι οι καταβολές αυτές;

Τσοχατζόπουλος:
Δεν γνωρίζω.

Ανακριτής:
Δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων;

Τσοχατζόπουλος:
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι πληρωμές από Ζήγρα προς MORELIA θα μπορούσε να αφορούσαν επαγγελματικές τους συνεργασίες.

Ανακριτής:
Δικαιολογείται η σχέση ΜΙΕ-Ζήγρα;

Τσοχατζόπουλος:
Δεν το γνωρίζω αλλά τέτοια σχέση μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει.

Ο πρώην υπουργός δεν φαίνεται να έπεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ανακριτή με τις εξηγήσεις που έδωσε για το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που καταλήγει στην σύζυγο του το 2010.


«Πριν το 2006 που με την υπόδειξη της Λαμπροπούλου το νοίκιασα από την εταιρία Nobilis δεν γνώριζα ότι ανήκε στην εταιρία Torcaso» ανέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε ερώτηση πως είναι δυνατόν η offshore εταιρεία να πουλήσει το εν λόγω ακίνητο σχεδόν στη μισή τιμή από αυτή που το αγόρασε ο πρώην υπουργός απάντησε: «υποθέτω πως ήταν άστοχη επιχειρηματική επιλογή».


Τι υποστήριξε ο Αστ. Οικονομίδης

Και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΡΚΟΝ, Αστέριος Οικονομίδης ο οποίος προφυλακίστηκε δεν φαίνεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να παρείχε επαρκείς εξηγήσεις κατά την απολογία του.


Ανακριτής:
Πως δικαιολογείς το γεγονός ότι έπεφτες πάνω σε αυτές τις εταιρίες όπου τελικά αποδείχθηκαν όλες συμφερόντων των κατηγορουμένων;

Α.Οικονομίδης:
Η μία εκδοχή είναι ότι επειδή είχα σταθεί στον Ζήγρα όταν αρρώστησε σοβαρά, ήθελε να μου συμπαρασταθεί, χωρίς βεβαίως να το γνωρίζω. Η άλλη είναι ότι επειδή είχα κάνει μια ανακαίνιση στο διαμέρισμα του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου το 2000-2001, και επειδή έμειναν ευχαριστημένοι, μας ανέθεσαν και άλλα έργα, χωρίς να γνωρίζουμε ότι ο Τσοχατζόπουλος ήταν πίσω από τις εταιρίες, για δική του προστασία.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και η Ευ.Λαμπροπούλου


Η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που φέρεται ως διαχειρίστρια στις 2 offshore, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του βρόμικου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.


Ανακριτής: Είναι τυχαίο ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκεστε και διαχειριστήκατε όλες τις ανωτέρω εταιρίες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τελικά για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου ή-και κατέληξαν στην οικογένειά του διάφορα ακίνητα;Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ενώ γνωρίζατε το Τσοχατζόπουλο και το Ζήγρα εντούτοις δεν γνωρίζατε ότι είναι ιδιοκτήτες των εταιριών αυτών;
  

Ε.Λαμπροπούλου: Εγώ είχα μόνο τον λογιστικό έλεγχο των εταιριών αυτών και δεν ήξερα το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

                 real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου