19 Απρ 2012

Την Κυριακή το Ζάππειο ΙΙΙ

Κόντρα σε δημοσκοπήσεις, στο ΠΑΣΟΚ και την αριστερά, ο Πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να ζητά καθαρή εντολή και παίζει τα «ρέστα του» στο Ζάππειο.

Κομβικής σημασίας για την πορεία της ΝΔ προς τις κάλπες χαρακτηρίζουν συνεργάτες του την εμφάνιση του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο τόσο την Κυριακή όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία όσο και την προσεχή εβδομάδα όπου θα αναπτύξει όλο το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του. Και χθες έγιναν συνεχείς συσκέψεις στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού αφού ο κ. Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υποπέσει στο «λάθος» ή στην παγίδα του «λεφτά υπάρχουν» -φράση που ήδη στη ΝΔ χρεώνουν και στον Ευ. Βενιζέλο με αφορμή τις τελευταίες τους εξαγγελίες.


Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την αυτοδυναμία σχεδόν άπιαστο όνειρο και το ΠΑΣΟΚ να δείχνει να διχάζεται για το τι θα πρέπει να γίνει εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με διαφορά αλλά χωρίς αυτοδυναμία, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι όλα θα κριθούν τις δυο τελευταίες εβδομάδες όπου δεν θα υπάρχει πλέον καμία δημοσκόπηση αλλά μόνο η απευθείας αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, την αριστερά και τα κόμματα που πιέζουν εκ δεξιών τη ΝΔ.


«Ο Σαμαράς τους έχει όλους απέναντί του, όπως όταν πήγαινε στις Βρυξέλλες και προειδοποιούσε για το μνημόνιο. Έτσι και τώρα σπεύδει να προειδοποιήσει για την επόμενη ημέρα των εκλογών» σημείωσε στο
real.gr στενός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ επισημαίνοντας ότι η «μάχη» θα δοθεί με αμιγώς πολιτικούς όρους και με γλώσσα την οποία μέχρι σήμερα η ΝΔ ουδέποτε είχε χρησιμοποιήσει.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο κ. Σαμαράς συνέδεσε και πάλι τον κρατισμό με την αντίληψη που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στη λογική που έχει για τα θέματα της διαφθοράς. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του στην αριστερά:


«Η νίκη της Παράταξης θα σημάνει το τέλος του κρατισμού, το τέλος της ψευτο-ηγεμονίας των αριστερών ιδεών – το τέλος των κομματικών στρατών» είπε χαρακτηριστικά σε μία αποστροφή που από την εποχή της εκλογής του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι και σήμερα ουδέποτε έχει λεχθεί από χείλη «γαλάζιων» στελεχών, πολλώ δε μάλλον από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.


Η παρουσίαση του σχεδίου για την οικονομία την Κυριακή και όχι σήμερα λόγω της απεργίας των τεχνικών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ενδέχεται να τροποποιήσει και το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για το τριήμερο αφού ο κ. Σαμαράς προγραμμάτιζε την Κυριακή να κάνει ομιλία στο Μαρούσι. Μέχρι στιγμής όλα είναι ανοιχτά για την Κυριακή και το μόνο που φαίνεται πως έχει κλειδώσει είναι η περιοδεία σε Γιάννενα και Άρτα την Παρασκευή και σε Θήβα το Σάββατο.


«Στηρίζω τη ΝΔ και τον Σαμαρά αλλά στην πανστρατιά και στο σφουγγάρι του προέδρου χωρούσε προφανώς ο Συμπιλίδης και όχι εγώ» λέει η πρώην βουλευτής που έμεινε εκτός των ψηφοδελτίων.

Μιλώντας στον
Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η κ. Βόζεμπεργκ δεν έκρυψε την πικρία της για το γεγονός ότι είναι στις «γαλάζιες» λίστες παρά το γεγονός όπως είπε πως από την πρώτη στιγμή στήριξε ανοιχτά και τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι προσωπικές πικρίες είναι τα μικρά, η επόμενη ημέρα είναι τα μεγάλα» είπε η κ. Βόζεμπεργκ η οποία ωστόσο τόνισε πως τόσο η λογική όσο και το συναίσθημά της έλεγαν ότι θα επιστρέψει στη ΝΔ.


Η κ. Βόζεμπεργκ πάντως άφησε αιχμές για την περίπτωση Συμπιλίδη αναγνωρίζοντας ωστόσο το δικαίωμα «σε έναν πολιτικό αρχηγό να έχει γεναιοψυχία και ενωτικά χαρακτηριστικά».


«Στην πανστρατιά φαίνεται ότι δεν χωρούσα εγώ που πήρα το 2009 μία έδρα με τη ΝΔ. Θα θεωρήσω ότι στην πανστρατιά και στο σφουγγάρι χωρούσε ο Συμπιλίδης όχι όμως και η Ελίζα Βόζεμπεργκ» πρόσθεσε.


                    real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου