14 Απρ 2012

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Τσοχατζόπουλου

Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί  του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη  Τσοχατζόπουλου ο οποίος κρατείται  στη γενική ασφάλεια και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας για τις κατηγορίες της "νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα".

Η εντολή για το «πάγωμα» των λογαριασμών, καθώς και για αυτούς άλλων τεσσάρων ατόμων που έχουν ήδη συλληφθεί, δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου.


Πρόκειται για τον ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκο Ζήγρα, τη λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια), Γιώργο Σαχπατζίδη (επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) καθώς και τον εργολάβο Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος προφυλακίστηκε χθες με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα.  


Με βάση την εντολή απαγορεύεται οποιαδήποτε ανάληψη από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση τους.


Είχε προηγηθεί, αργά χθες το απόγευμα, η δημοσιοποίηση του  πορίσματος – κόλαφου για τον  Άκη και την  παρέα του.


Στις 103 σελίδες του πορίσματος που  έχει στη διάθεσή του το protothema.gr περιγράφεται το δίκτυο των offshore εταιρειών που είχαν ιδρύσει συγγενείς και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου προσπαθώντας να καλύπτουν τα ίχνη τους και να "σβήνουν" τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος που εισέπραττε ο πρώην υπουργός από τις εταιρείες που πλήρωναν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που κέρδιζαν.


Εντωμεταξύ, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, ή Βίκυ Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει στις δύσκολες αυτές στιγμές. Η ίδια μη θέλοντας να μιλήσει για τίποτα, αρκέστηκε να δηλώσει στην κάμερα του Star ότι θα σταθεί στο πλευρό του συζύγου της μέχρι το τέλος.


Εμφανώς συγκινημένη, ζήτησε να σεβαστούν το ανήλικο παιδί της, ενώ δε θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν στον σύζυγό της. «Θα είμαι δίπλα του μέχρι το τέλος», αρκέστηκε να πει. «Αφήστε μας στην ησυχία μας, σας παρακαλώ. Ο σύζυγός μου δεν είναι εδώ αυτή την ώρα», ζήτησε η ίδια.


Την ίδια στιγμή γίνονται έρευνες και στην Κύπρο για «μαύρο χρήμα» του Άκη. ¨όπως γράφει σχετικά η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» βασικό ζητούμενο των ερευνών είναι το πώς αποκτήθηκε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, «κινητών και ακινήτων» και η κίνηση λογαριασμών μέσω off shore εταιρειών. Η Κύπρος εμπλέκεται στην υπόθεση αφού όπου αναφέρεται ο όρος «off shore», υπάρχουν πληροφορίες που παραπέμπουν στην Κύπρο.

Η βασική εταιρεία, στην οποία φέρεται να ανήκουν τα περισσότερα ακίνητα του κ. Τσοχατζόπουλου είναι η Torcaso, η οποία ιδρύθηκε το 1999 στην Κύπρο.

Βροχή από τηλέφωνα δέχονται αυτές τις ημέρες οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και των άλλων κατηγορουμένων προκειμένου να μάθουν ποια θα είναι η υπερασπιστική τους γραμμή.
Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους φαίνεται και  δικαίως, καθώς τρέμουν μην τυχόν ο πρώην υπουργός ανοίξει  απόλυτα τα χαρτιά του. Τρέμουν όμως και μην τυχόν υπάρχουν στοιχεία στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου όπου αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι την  ανησυχία αυτή εξέφρασαν με τηλεφωνήματά τους τόσο πολιτικοί, όσο και οι επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου