17 Απρ 2012

Ανακοίνωση από Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών

Από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση...

Από τις 14 Απριλίου 2011, όταν το Άρμα Πολιτών εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ως κόμμα, σταθερή και δημόσια ήταν η πρόσκληση προς όλες τις αντιμνημονιακές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, για μία κοινή συμπόρευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μνημονιακή επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσοι δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.


Κοινή είναι η εκτίμηση και η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι μόνο ενωμένη η Κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη προδοσία και λαίλαπα.


Παρά ταύτα, η αδυναμία συνεννόησης οδήγησε σε πολυδιάσπαση το χώρο που ενώ….. συμφωνούσε, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί.


Σήμερα, εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας, η Εθνική Ανεξαρτησία και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.


Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν.


Ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν και διαφορετική η πολιτική καταγωγή μας, δεχθήκαμε ως Άρμα Πολιτών τη συνεργασία, η οποία βασίζεται σε 10 αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την προδοσία.


Είναι σαφές ότι η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Άρματος Πολιτών.


Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που προσδοκά ένα Ενιαίο Πατριωτικό Κοινωνικό Δημοκρατικό Μέτωπο.


Ακολουθούν οι αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε:


Για Ισχυρή Κοινωνία και Ανεξάρτητη Πατρίδα


1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.


2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.


3. Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


4. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.


5. «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.


6. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.


7. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.


8. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.


9. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.


10. Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.


11. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.


12. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.


13. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.


14. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.


Επισυνάπτουμε:


1. Απόσπασμα της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος:


“Είμαστε Ελεύθεροι, Ανεξάρτητοι Πολίτες. Χωρίς παλαιοκομματικές παρωπίδες και περιχαρακώσεις. Με αυτενέργεια και αυτοοργάνωση. Για να υλοποιήσουμε την ενότητα στην κοινωνική βάση. Αυτό που θέλει σήμερα ο λαός. Και αυτό που υπαγορεύουν οι κρίσιμες σημερινές συνθήκες στην χώρα.”


2. Ανακοίνωση της 11ης Απριλίου για τις πολιτικές μας θέσεις



Το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Δημαρά και άλλους Έλληνες Πολίτες, που σκέπτονται ελεύθερα και ενεργούν αυτόνομα στην Πολιτική και κοινωνική ζωή, ανεξάρτητοι από κομματικές δεσμεύσεις, με πρωταρχικό σκοπό το γκρέμισμα του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας και σταθερή επιδίωξη την παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και την ταπείνωση των Ελλήνων.


Επιλέξαμε τη σύγκρουση με τους υπαίτιους του ολέθρου ως πρώτο στόχο, γιατί αν δεν προηγηθεί η μάχη με τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου οικονομικού και πολιτικού συστήματος, ο εντοπισμός και η τιμωρία των ενόχων, δεν θα μπορέσει καμία πολιτική δύναμη να ανασυγκροτήσει την οικονομία, ούτε να επιστρέψει στους Έλληνες όλα όσα τους αφαιρέθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.


Με τους σκοπούς αυτούς, μέσα σ΄ ένα πλαίσιο καθαρών θέσεων και προτάσεων για όλα τα προβλήματα της χώρας επιδιώξαμε σταθερά την συγκρότηση μετώπου με κόμματα και κοινωνικές ομάδες πού έλεγαν δημοσίως, ότι επιδιώκουν τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων, την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, την ανάπλαση του κοινωνικού ιστού, τη βελτίωση των όρων ζωής του Πολίτη και την τιμωρία όσων οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο φτωχοποίησης του Λαού.


Στην διάρκεια όμως των συζητήσεων πού έγιναν επί μήνες αποδείχθηκε ότι, ο μοναδικός αληθινός σκοπός των συνομιλητών μας ήταν και είναι η διατήρηση των κομματικών τους «μικρομάγαζων», η αύξηση της κομματικής τους πελατείας και η εκλογή των παιδιών του κομματικού σωλήνα στη Βουλή, για να ζουν πλουσιοπάροχα οι κομματικοί στρατοί και να υποφέρει ο λαός.


Ωθούμενοι από αυτούς τους ιδιοτελείς σκοπούς και αρνούμενοι να συζητήσουν οτιδήποτε σχετικό με την σωτηρία της πατρίδας, κάποιοι, από τους συνομιλητές μας δεν δίστασαν να προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, ούτε να συνεργαστούν με υπαρχηγούς αποδεδειγμένα διεφθαρμένων πολιτικών, με πολιτικούς που υπηρέτησαν συνειδητά για δεκάδες χρόνια τους υπαίτιους της καταστροφής, με «προσωπικότητες» καταδικασμένες για οικονομικά εγκλήματα, με κατά επάγγελμα εργατοπατέρες, ακόμη και με «εισπράκτορες» κατά συνήθεια δωροδοκούμενων πολιτικών η και με ανθρώπους που ψήφισαν συνειδητά το πρώτο μνημόνιο ,που χωρίς εκείνο δεν θα μπορούσε να υπάρξει το δεύτερο.


Στο βρώμικο αυτό παιχνίδι των ύποπτων συναλλαγών ο Γιάννης Δημαράς και το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Στάθηκε αδύνατο να το αποτρέψουμε αλλά δεν μπορούμε να μην το καταγγείλουμε, για να πληροφορηθεί ο λαός που υποφέρει πραγματικά με ποιους όρους τα παλαιότερα κόμματα θέλουν τάχα να τον «σώσουν».


Πρωτοπόροι στον αγώνα κατά των Μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν εσκεμμένα τη χώρα για να οδηγήσουν τους Έλληνες 40-60 χρόνια πίσω, απαλλαγμένοι από εξαρτήσεις προσωπικές φιλοδοξίες, μικροκομματικές αντιλήψεις, κομματική γραφειοκρατία και παιδιά του κομματικού σωλήνα, αποφασίσαμε να απορρίψουμε προτάσεις προεκλογικής συνεργασίας πού υπόσχονταν βουλευτικές έδρες και οικονομικά ανταλλάγματα- οφέλη στο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Πιστεύοντας ακράδαντα ότι, μαζί με το 16% των κατοίκων της Αττικής που είχαν την γενναιότητα να μας ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και άλλοι τόσοι τουλάχιστον, Έλληνες θα επέλεγαν να συστρατευθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για το γκρέμισμα των γνωστών κομμάτων από την εξουσία, κλείσαμε την πόρτα στην διαπλοκή, η οποία δεν έχει δηλητηριάσει μόνο τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα και συνεχίζουμε τον αγώνα με την κοινωνία για την ανατροπή του σάπιου συστήματος εξουσίας που καταδυναστεύει τους Έλληνες.


Στον αγώνα αυτόν και εφ όσον πιστεύεις ότι δεν πρέπει να παραμείνουν στην βουλή και στην Κυβέρνηση διεφθαρμένα άτομα και υπηρέτες ξένων συμφερόντων, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις ενεργά και όχι ως παρατηρητής.


Στη νέα Βουλή πρέπει, να είναι πλειοψηφία οι Έλληνες που αγαπούν πραγματικά τη χώρα αυτή και τους συμπατριώτες τους, δηλαδή Πολίτες που αγωνίζονται στην πραγματική ζωή και δεν λουφάζουν στα κομματικά γραφεία.


Τέτοιοι υποψήφιοι βουλευτές δεν πρόκειται να βρεθούν από τα επιτελεία των γνωστών κομμάτων γιατί δεν συχνάζουν στα κομματικά παρασκήνια οι πραγματικοί ελεύθεροι ανεξάρτητοι και δημιουργικοί Πολίτες.


Με αυτές τις διαπιστώσεις καλούμε τους όσους Πολίτες ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα, να διαθέσουν μαζί με εμάς τις δυνάμεις τους για να φύγουν από το Κοινοβούλιο και τα κυβερνητικά αξιώματα εκείνοι που φτωχοποίησαν τους Έλληνες.


Η Βουλή δεν πρέπει να καεί, αλλά πρέπει να αλλάξει η ποιότητα των ανθρώπων πού κάθονται στα έδρανα, γιατί η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, αν την υπηρετούν άτομα που πιστεύουν στη λειτουργία της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου