6 Απρ 2012

Δημοσκόπηση-εφιάλτης για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφού δεν τους εμπιστεύονται ούτε όσοι τους ψηφιζουν

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για το περιοδικό crash που καταγράφει μεγάλες ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων...
που δείχνουν να μην εμπιστεύονται πια τα κόμματά τους και να αναζητούν διεξόδους στα πιο μικρά ή σε άλλα κινήματα.

Συγκεκριμένα στο 73% επί των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το 42% θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ενώ στο ίδιο ποσοστό επί των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 80% δεν πιστεύει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπεί κάτι καινούργιο ή θα φέρει κάτι καινούργιο στο κόμμα.


Πάντως μεγάλο είναι και το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκτιμά πως η Αριστερά δεν προτείνει ρεαλιστικές λύσεις, ενώ το πολιτικό πρόσωπο που προτιμούν οι ψηφοφόροι, η δημοσκόπηση της ALCO ανέδειξε τον Φώτη Κουβέλη.


Πριν από λίγες ώρες ο διορισμένος πρωθυπουργός δήλωσε ενώπιον του Χριστόφια ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το PSI θα ολοκληρωθούν στις 20 Απριλίου, οπότε είναι πιθανόν οι κάλπες να στηθούν κάπου τον Μάιο , αλλά όχι στις 6 του μήνα.

Είναι προφανές ότι μέρα με την ημέρα το σύστημα ΠΑΣΟΚ - Μαξίμου προσπαθεί να παρατείνει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι μέχρι χθες το μεσημέρι ο Σαμαράς ήταν σχετικά σίγουρος για τις ημερομηνίες αλλά μετά τη δήλωση Παπαδήμου , τον έζωσαν τα φίδια.

Σε άγρια και σκληρή εσωκομματική σύγκρουση έχει εξελιχθεί η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρεί, με προμετωπίδα τον πρώην «παπανδρέϊκό νομάρχη Γιάννη Μίχα και τον πρώην Βενιζελικό Γιάννη Δατσέρη, να πλασσάρει τους «ανθρώπους» του στα ψηφοδέλτια του Κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρονται πολλές υποψηφιότητες στη Β΄ Αθηνών που ουσιαστικά θα τον στηρίξουν στην σταυροδοσία καθώς και πλασαρίσματα «λοβερδικών» υποψηφίων που επιχειρούνται στην Κέρκυρα, τη Β΄ Πειραιώς, τη Φθιώτιδα, την Αχαϊα, την Αρκαδία, κ.α. με παράλληλα προσπάθεια κοψίματος άλλων υποψηφίων που κατά τους Μίχα-Δατσέρη θεωρούνται μη φιλικοί και μη συνεργάσιμοι προς τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν παράγοντες της Ιπποκράτους το θέμα των σχέσεων με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχει αρχίσει να ξεφεύγει και οδηγεί με ταχύτητα προς μια σοβαρή εσωκομματική κρίση πριν καλά καλά καθίσει ο Βενιζέλος στην καρέκλα του πρόεδρου τους ΠΑΣΟΚ.

Μας δημιούργησε –λένε- πρόβλημα με το θέμα της συνεργασία του με τον Γιάννη Μίχα (λόγω της δίωξης που υπάρχει), με το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, με το θέμα της επιστροφής των διαγραφέντων, μετά με τις προσβολές προς τους βουλευτές ότι δήθεν παρεμβαίνουν στο έργο του ζητώντας ρουσφέτια για επίορκους ιατρούς και τώρα με τα ψηφοδέλτια και τη συγκρότηση τους.

Αν ήθελε -λένε- να είναι αρχηγός, ας έβαζε υποψηφιότητα. Τώρα το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται αλλά και να οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε εσωστρέφεια. Από τους παπανδρεϊκούς περιμέναμε να δημιουργήσουν πρόβλημα, από τώρα οι Λοβερδικοί μας οδηγούν σε σύγκρουση.

Kαι συμπληρώνουν μάλιστα ότι τα πράγματα γίνονται σοβαρά αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνεχείς απειλές του αλλά και το γεγονός ότι άνθρωποι του αρχίζουν να λένε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν γράψει μπροστά δύο στο εκλογικό αποτέλεσμα, τότε υπάρχει θέμα ηγεσία του Κινήματος. Απειλούσε ότι θα αποχωρήσει αν επιστρέψουν οι διαγραφέντες.

Για να δούμε που μέχρι που θα οδηγηθούν τα πράγματα, λίγο πριν τις εκλογές.

Στην Λεωφόρο Συγγρού έχουν φτάσει οι φήμες που θέλουν τις εκλογές να λαμβάνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα αναβολή.

Στις πληροφορίες αυτές στελέχη της ΝΔ μπορεί ακόμα να μην δίνουν μεγάλη δόση αλήθειας, αφού θεωρούν ότι υπάρχει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που δεσμεύει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κάποιοι πάντως στον τρίτο όροφο της λεωφόρου Συγγρού ξεκαθαρίζουν ήδη ότι σε περίπτωση αναβολής των εκλογών η ΝΔ μπορεί ακόμα και να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στον κ. Παπαδήμο, αποχωρώντας από το κυβερνητικό σχήμα.

Εκτός πολιτικής θα μείνει και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και όχι μόνο καθώς διετέλεσε υπουργός και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Παπαϊωάννου μετά από συνάντηση που είχε με τον Βενιζέλο τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του και για την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με κρητικούς σκοπούς και μια μαντινάδα υποδέχτηκαν τον Πάνο Καμμένο στο Ηράκλειο, στελέχη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Ο πρόεδρος του κόμματος έφθασε στις 06.00 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, με πλοίο της ΑΝΕΚ όπου τον περίμεναν στελέχη και φίλοι αλλά και ξεροτήγανα, τσικουδιές, ενώ μια μαντινάδα γεμάτη ελπίδα, άκουσε ο Π. Καμμένος.


Ο Πάνος Καμμένος έκανε άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, λέγοντας "ξεκινάμε από τώρα τη δουλειά και πλησιάζουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουνε πρόσβαση. Με καθαρή ματιά, ελπίδα και δύναμη, να τους αποτινάξουμε. Καλή λευτεριά σε όλους".

Πρώτος σταθμός του κ. Καμμένου το Ηράκλειο. Το Σάββατο θα περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου και την Κυριακή στα Χανιά και το Ρέθυμνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου