17 Απρ 2012

Στη φυλακή και ο Γ. Σαχπατζίδης

Στις φυλακές οδηγείται και ο τρίτος από τους βασικούς συγκατηγορούμενους του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Μετά την απολογία του για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων προμηθειών του πρώην υπουργού Άμυνας, ο Γ. Σαχπατζίδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του εισαγγελέα Νίκου Βούλγαρη.

Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος μέσω της υπεράκτιας εταιρείας TORCASO, την οποία εκπροσωπούσε, αλλά και την ACRON ATE, ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση, η TORCASO πούλησε στη Μονή Βατοπεδίου τρία ακίνητα επί της Λ. Κηφισίας και ένα ακίνητο στην Κυψέλη, τα οποία είχαν αποκτηθεί με χρήματα που προέρχονταν από δωροδοκία.

Επίσης,κατηγορείται ότι τοποθέτησε τμήμα των εισπραχθέντων σε χρηματοοικονομικά προϊόντα.

O επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστήριξε ότι η συναλλαγή ήταν απολύτως νόμιμη και ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Η ανάκριση θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την απολογία των υπόλοιπους 10 κατηγοροθμένων, μεταξύ των οποίων κόρη τού πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου και η σύζυγός του, Βασιλική Σταμάτη.

            directnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου