2 Απρ 2012

Νέα μέτρα έως τον Ιούνιο

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε σε άτυπη ενημέρωση που έδωσε σήμερα ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τη διετία 2013-2014 είναι πιο πολλά από όσα επισήμως λέγονται.

 Όπως είπε εκτός από την περικοπή δαπανών αξίας 5,5% του ΑΕΠ (12 δισ. ευρώ) θα πρέπει να βρεθούν και άλλα 3 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) από την πλευρά των εσόδων τα οποία όπως είναι γνωστό καταρρέουν.

Τα παραπάνω αφορούν στην επόμενη διετία αλλά θα ανακοινωθούν και θα ψηφιστούν ως τον Ιούνιο.

Τα λεφτά είναι πολλά από μόνα τους αλλά μπορεί να μη φτάνουν ο υπουργός παραδέχθηκε και πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να χρειαστούν και άλλα μέτρα για το 2012 προκειμένου να καλυφθούν αποκλίσεις.

Όπως είπε τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από νέα περικοπή δαπανών εξηγώντας ότι θα αποδεσμεύεται κάθε μήνα το 7% των ετήσιων κονδυλίων αντί για το 8% που ισχύει σήμερα.
Για τα χρέη αξίας 6 δισ. ευρώ του δημοσίου προς ιδιώτες είπε ότι θα εξοφληθούν μετά τον Ιούνιο και δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι θα γίνουν όλα τοις μετρητοίς.

Εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί και το ζήτημα διευθέτησης των ομολόγων που δεν μετείχαν στο PSI ενώ σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα λάβει χώρα τη Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη θα ληφθούν αποφάσεις για τα εκκρεμή ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

            
moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου