7 Απρ 2012

Ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστούλα

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
 
Χειροκροτήματα και συνθήματα ακούγονται από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Συγγενείς, φίλοι του αλλά και απλοί πολίτες λένε το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα.

Μετά από επιθυμία του ίδιου, δεν θα ψαλεί, αλλά φίλοι και συγγενείς θα στον αποχαιρετήσουν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχει θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Με τον τρόπο αυτό θα πέσει η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται στην πολιτική κηδεία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα που γίνεται αυτή την ώρα από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Το κλίμα που επικρατεί είναι συγκίνηση και οργή ταυτόχρονα, ενώ το σύνθημα που ακούγεται είναι "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει".

Με σύνθημα «H οργή επιστρέφει στο Σύνταγμα», οι Αγανακτισμένοι και οι «Occupy Greece-Athens» δίνουν ραντεβού στην πλ. Συντάγματος καθημερινά από την Κυριακή 8 Απριλίου στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 1 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ.

Οι συγκεντρώσεις οργανώνονται στη μνήμη του 77χρονου συνταξιούχου ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, στις 4 Απριλίου κάτω από ένα δέντρο της πλ. Συντάγματος «παγώνοντας» ολόκληρη την Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου δεκάδες, επαγγελματίες και μη, φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου από αστυνομικό των ΜΑΤ.

 «Το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι στα μάτια και στα αυτιά όλων μας. Να μη τους αφήσουμε να μας τυφλώσουν» είπαν οι διαμαρτυρόμενοι απλώνοντας στο πεζόδρομο μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου φωτογραφίες που απεικόνιζαν επιθέσεις αστυνομικών κατά συναδέλφων τους.

                 enikos.gr
                tsantiri.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου