11 Απρ 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου

«Επιτέλους, μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δικαιοσύνη λειτούργησε, συλλαμβάνοντας τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Πρέπει όμως να σημειώσω ότι όταν αυτό γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens».

«Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να δούμε αν υπάρχει ενοχή ή όχι» σχολίασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,
Κώστας Σκανδαλίδης.

Πρόσθεσε πως είναι άδικο να ζητάμε αποδιοπομπαίους τράγους και από την άλλη να είναι έξω άνθρωποι που έχουν κάνει ζημιά.


Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο μόνος ένοχος είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο
Οδυσσέας Βουδούρης βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τόνισε ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή του πολιτικού συστήματος και δεν είναι μόνο το θέμα ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει.


Σημείωσε ότι η κρίση πίεσε το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου τονίζοντας ότι η υπόθεση σχετίζεται και με την υπόθεση της Siemens. Είπε επιπλέον ότι η προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων πρέπει να επανεξεταστεί.


Από το ΣΥΡΙΖΑ ο
Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε "έμπρακτα αποτελέσματα στην καταπολέμηση ατιμωρησίας μαύρου πολιτικού χρήματος και διαφθοράς. Μέχρι τώρα κανένας πολιτικός δεν έχει κάτσει στο σκαμνί" και σημείωσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη και για την υπόθεση των υποβρυχίων και ζήτησε από την κυβέρνηση να παγώσει την προμήθεια των δύο υποβρύχιων. "Το θέμα είναι πισω από το επικοινωνιακό λιντσάρισμα του Τσοχατζόπουλου (ο οποίος όπως είπε είναι τελειωμένος πολιτικά) να μην κρυφτεί η διαιώνιση ενός πολιτικού συστήματος που στηρίζεται στην ατιμωρησία και τη διαθφορά", υπογράμμισε.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Θανάσης Οικονόμου τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η σύλληψη άργησε πάρα πολύ σημειώνοντας ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τη σύλληψη με τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι είναι το «πρώτο βήμα αυτοκάθαρσης».

Αντιδράσεις θα υπήρχαν ακόμα και αν γινόταν η σύλληψη πριν από 10 ημέρες, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
Κωστής Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η σύλληψη είναι μία αρχή.

Να εδραιωθεί το αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία, ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ
Κώστας Κιλτίδης.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού
Γιώργος Ορφανός ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Ο
Γιώργος Κοντογιάννης ανεξάρτητος βουλευτής, που πρόσκειται στη Δημοκρατική Συμμαχία, εξέφρασε την ελπίδα «αυτή να είναι η αρχή τους τέλους της ατιμωρησίας, να είναι το τέλος μίας εποχής που οι πολιτικοί έμπαιναν φτωχοί και έβγαιναν πλούσιοι».

Η σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου ενέχει ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό για τους πολίτες που βλέπουν επιτέλους να σπάει ο κύκλος της ατιμωρησίας, σχολίασε μέσω Twitter ο
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μέσα από το Twitter ο Π. Καμμένος σχολίασε τη σύλληψη το Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εύχεται «Καλή Ανάσταση» και σημειώνει: «Η τιμωρία δεν τελειώνει με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε 19 χρόνια μετά από τότε που το ζητούσα».

Στις έρευνες που έγιναν στα δύο σπίτια της κ. Τσοχατζοπούλου σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκαν δέκα πλάκες χρυσού καθώς και λίρες.

Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, ενώ κατασχέθηκε και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη πριν από λίγο και η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ καταζητείται άλλο ένα άτομο.

Νωρίτερα στη Θες/νικη πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συλλήψεις.


Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και ένα ξάδελφο του πρώην υπουργού, που φέρεται ως διαχειριστής Off shore εταιρείας.


Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα το απόγευμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.


Ο πρώην υπουργός συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε στα περιουσιακά του στοιχεία.


Η υπόθεση εμπλουτίσθηκε από στοιχεία που αντλήθηκαν και από τις δικογραφίες για τα υποβρύχια και τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Οι κατηγορίες σε βάρος του Τσοχατζόπουλου αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.


Για την υπόθεση συνολικά διώκονται τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.


Σε βάρος του και σε βάρος των άλλων εμπλεκομένων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση ανατέθηκε με βάση πρόσφατο νόμο σε πρόεδρο πρωτοδικών ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις ανακρίσεις.


Εν τω μεταξύ, σε έρευνα που έγινε το πρωί στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, βρέθηκαν πλάκες χρυσού.


Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη, και θα ήταν προτιμότερο να την είχε κάνει νωρίτερα». 

 
Στην τελευταία του ομιλία, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μιλάει για όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, σήμερα, μετά την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπάρχει εκ μέρους του πλήρης... αφωνία!

Και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Ιπποκράτους αλλά και τους συνεργάτες του.
Πάντως, από το περιβάλλον του επιμένουν να λένε όλα στο φως...

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρη, πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009 στην οποία φέρεται να μην συμπεριέλαβε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ζητά επίσης να παραμείνουν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί όπως η εγγύηση 150.000 ευρώ, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η δέσμευση του επίμαχου ακινήτου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου