11 Απρ 2012

Το παιχνίδι ήταν στημένο!

Τείνω να πιστέψω ότι το ελληνικό κράτος ήταν εξ αρχής ένα πείραμα!

΄Η καλύτερα ένα παιχνίδι. Εξουσίας, χρήματος και χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ένα παιχνίδι κράτους σε εικονική πραγματικότητα.

Αν διαβάσει κανείς την ιστορία των πρώτων χρόνων της δημιουργίας της νεοσύστατης Ελλάδας θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι  η ιδιοτέλεια  και η εξαχρείωση των κυβερνόντων αυξάνει, γεωμετρικά, μέσα στις δεκαετίες αυτά τα 180 περίπου χρόνια της  ύπαρξής μας σαν "ανεξάρτητο" κράτος.
Επίσης ο διχασμός και η ξένη επέμβαση στα εσωτερικά μας.

Και μια άλλη παράμετρος επιβλήθηκε εξαρχής. Αυτή της διατήρησης του πληθυσμού σε καθεστώς άγνοιας και παραπληροφόρησης σε τέτοιο σημείο ώστε να μοιάζει σαν σε άλλη πραγματικότητα να υποχρεώθηκε να ζήσει ο πολίτης και σε άλλη να ζούσαν οι εκάστοτε κυβερνόντες, οι συνεργάτες τους, οι  επιχειρηματίες,  οι εφοπλιστές και γενικά  η "ελίτ" του τόπου.

Δηλαδή οι κάτοχοι και διαχειριστές του πλούτου εθνικού και ιδιωτικού και οι ρυθμιστές του πολιτεύματος  φαίνεται να γνώριζαν τις εξελίξεις διαχρονικά ή να υποχρεώνονταν σε κατευθύνσεις που είχαν συγκεκριμένη κατάληξη απο τους ξένους πάτρωνες. Πάντα με το αζημίωτο, όμως, φυσικά!

Δεν πιστεύω σε συνωμοσιολογικές θεωρίες, όμως, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά και χωρίς παρωπίδες προς τα πίσω, βλέπει μια πορεία καθορισμένη κι ελεγχόμενη...Μια πορεία προδιαγεγραμμένη κι αν συνδυάσει και κάποια στοιχεία παλιότερα αλλά και σύγχρονα οδηγείται σε ανατριχιαστικά  συμπεράσματα.

Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο εξωτερικός δανεισμός υπήρξε εξαρχής ένα πολύ σοβαρό για να το διαχειριστεί ο λαός θέμα. Η εκμετάλλευση που έγινε δε πάνω  σ'αυτό δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον, σε άλλο κράτος της Ευρώπης.

Πήραν, οι επιτήδειοι  νωρίς  τον έλεγχο από τους γνήσιους πατριώτες αγωνιστές κ αι ήρωες του 1821 που ανιδιοτελώς αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ελευθερώσουν από τους Τούρκους την σκλαβωμένη για 400 χρόνια,πατρίδα. Ήταν όμως αγνοί ιδεολόγοι και όχι ιδιαίτερα γραμματιζούμενοι και μπόρεσαν εύκολα να τους κοροϊδέψουν και να τους καπελώσουν στη συνέχεια τα "τσακάλια" της Ευρώπης  αρχικά. Γιατί, μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο, μπήκε στο παιχνίδι και η Αμερική.

Τους  πήραν εύκολα τον έλεγχο και τους επέβαλαν Έλληνες "σπουδαγμένους" που είχαν διαπρέψει "στας  Ευρώπας" για κυβερνήτες. Αλλά εξαρχής αυτοί οι σπουδαγμένοι ήταν  άνθρωποι των ξένων δυνάμεων. Άλλοι των Άγγλων, άλλοι των Γάλλων, άλλοι των Γερμανών και πάει λέγοντας.

Η ιστορία τα έχει καταγράψει αυτά και σήμερα είναι γνωστό ποιών συμφέροντα εξυπηρετούσε, για παράδειγμα ο Κωλέτης και ποιών ο Τρικούπης ή ο Δηληγιάννης! Είναι επίσης γνωστό ότι τα πρώτα δάνεια δεν κατέληξαν στα ταμεία του νεοσύστατου κράτους αλλά στις τσέπες των Ελλήνων , σπουδαγμένων, διαπραγματευτών. Κι ένα μικρό μέρος έμπαινε πάντα στα ταμεία με τους τόκους να τρέχουν και το λαό να υποφέρει και να σφίγγει το ζωνάρι για να ξεπληρώσει τα αμαρτωλά τους δάνεια.Που, όμως, δεν τα χρησιμοποιούσαν οι κυβερνώντες για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου αλλά μάλλον για ίδιον όφελος.

Ενώ στην Ελλάδα ακόμη οι μάχες για την απελευθέρωση δεν είχαν τελειώσει και οι διαπραγματευτές πήγαν στην Ευρώπη να πάρουν τα πρώτα δάνεια και τα πρώτα πολεμικά πλοία, η ιστορία έγραψε πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγε στις τσέπες τους και σε χοροεσπερίδες και πολυτελή διαβίωση της ομάδας των διαπραγματευτών που, μαζί με τις συζύγους τους ,διασκέδαζαν αμέριμνοι με τα χρήματα από τα δάνεια που φόρτωναν στις πλάτες του ταλαίπωρου λαού.

Τα πολεμικά πλοία ,που παραγγέλθηκαν και χρυσοπληρώθηκαν, δεν έφτασαν ποτέ και το ένα που έφτασε σχεδόν μετά τη λήξη του πολέμου η Καρτερία στοίχισε 150.000 λίρες, ποσό τεράστιο για την εποχή!

Τι μας θυμίζει άραγε? Μήπως τα υποβρύχια που γέρνουν που είναι ένα απο τα επίκαιρα θέματα της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας των κυβερνόντων στην εποχή μας ?
Ο δύστυχος λαός αυστηρά και σταθερά έμενε σε καθεστώς άγνοιας για όλα αυτά και μόνο του ζητούσαν να σφίγγει το ζωνάρι και να πληρώνει...

Δεύτερο συμπέρασμα  ο δικομματισμός με απαραίτητη συνοδεία τον καλλιεργούμενο διχασμό.  Που χτίστηκε γερά και  καλά κρατούσε, ανάμεσα στο λαό βέβαια, γιατί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και βουλευτών υπήρχε αγαστή συνεργασία και ίσως λυκοφιλία. Πάντως ο ένας κάλυπτε τον άλλο και τα άπλυτα ποτέ δεν έβγαιναν στη φόρα πλην ελαχίστων περιπτώσεων που γρήγορα καλύπτονταν και ξεχνιούνταν.

Μιας και ο τύπος  από τότε ήταν όργανο της ελίτ. Μετά φυσικά έγιναν τα ΜΜΕ ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και παιζόταν λίγο διαφορετικά το παιχνίδι. Δεν επέβαλαν οι κυβερνώντες τη θέλησή τους στον τύπο αλλά ο τύπος επέβαλε τους κυβερνώντες και τη θέλησή του σε αυτούς!

Ο φανατισμός αποδείχτηκε χρήσιμο και αποτελεσματικό όπλο της "ελιτ" και το χρησιμοποίησαν κατά κόρον, για να παραπλανούν τον όχλο, και ανεμπόδιστοι να επιδίδονται στην ιδιοτελή διακυβέρνηση του χρυσοφόρου, νεοσύστατου, παράγοντα που άκοπα τους απέφερε περιουσίες, δύναμη, αίγλη και δόξα. Και υπερκέρδη,  φυσικά, στις  ξένες "δάνειες" δυνάμεις.

Σκοτωνόταν ο λαός ,σκοπίμως,   πάντα ανάμεσα σε δυο "σωτήρες".

Καλά σχεδιασμένο το κόλπο, από  τους επιτελικούς των καταχραστών της εξουσίας,  ώσπου φτάσαμε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο  τα τελευταία  40 χρόνια να κυριαρχεί ο καλλιεργούμενος σκόπιμος σκοτωμός αυτός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Συμπέρασμα τρίτο. Τα "χαμστεράκια" , ο ελληνικός λαός, ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένα να συμπεριφέρονται σαν οπαδοί με λίγο τυράκι για δόλωμα, εκατέρωθεν! Εγκλήματα διαπράχθηκαν στο όνομα του φανατισμού και του δικομματισμού και έτριβαν τα χέρια τους οι ανάλγητοι ηγέτες-μαριονέτες του ξένου παράγοντα. Ο λαός αγάπησε τους ηγέτες του σε αντίθεση με αυτούς τους επαγγελματίες απάτριδες πολιτικούς που εργάζονταν μεθοδικά και συστηματικά για την εξαθλίωσή του.

Στυγνή εκμετάλλευση έγινε κι αναίσθητη και του συναισθήματος, και του χρήματος, και των  κόπων  και της ζωής της ίδιας των πολιτών από τους "ηγέτες του".

Να μην πολυλογώ φτάσαμε τον Νοέμβρη του 2009 και μετά την τελευταία μεγάλη εξαπάτηση του Γεωργίου Αέρα Πατέρα ,που κατάπιαν,  αμάσητη τα  αμέριμνα "χαμστεράκια" που τους σαγήνεψε, σκόπιμα με εκείνο το "λεφτά υπάρχουν" και τους παραπλάνησε, επί σκοπό , για να υφαρπάξει την ψήφο  τους.

Και, κατόπιν,  ερήμην του " Έλληνα πολίτη"  να μας βάλουν οριστικά στη φάκα και να μας  πουν κατάμουτρα οι "δάνειες" και φιλικές πάντα δυνάμεις το αμίμητο : "The game is over!"

 Και "καλό κουράγκιο"! Διότι αυτοί γνώριζαν πολύ καλά συμπερασμα τέταρτο. Όπως και οι μαριονέτες-συνεργάτες τους οι "δικοί μας" ηγέτες.

Με όλη τη γνωστή βέβαια , κατάπτυση και επώδυνη για το λαό συνέχεια
Και ξαφνικά έβαλαν  τα "χαμστεράκια" της πατρίδας,  ξένιοι και ντόπιοι  παράγοντες, στο μικροσκόπιο και τα κατηγόρησαν για όλα τα δικά τους εγκληματικά έργα.

"Μαζί τα φάγαμε", τεμπέληδες και άχρηστοι οι δημόσιοι υπάλληλοι", ΄'εζησαν με δανεικά και πάνω από τις δυνάμεις τους οι Έλληνες", "διεφθαρμένοι πολίτες", και ότι άλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει θάλασσες ενοχής και ποταμούς τύψεων στα δύστυχα "χαμστεράκια" εκτοξεύτηκαν από τους ηγέτες που μια μεγάλη μερίδα λάτρεψε και πίστεψε. Δυστυχώς!

Και φυσικά καλλιέργησε ένα απίστευτο διεθνές κλίμα καχυποψίας και ανυποληψίας των Ελλήνων πολιτών στο σύνολό τους!!!

Πολύ βολικό και για τους Τσολάκογλου τους εσωτερικού και για τους ξένους πάτρωνές τους!.

Σήμερα λίγο  πριν εξαγγείλει  ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος  τις εκλογές  -αν φυσικά τις εξαγγείλει...- οι μηχανισμοί της προπαγάνδας και της θολούρας έχουν πάρει φωτιά.

Ζητούν πάλι, χωρίς αιδώ, από τα "χαμστεράκια" που, όμως,πλέον γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν και προδόθηκαν για τουλάχιστον,  40 χρόνια τώρα να ξαναγίνουν τα πειθήνια και υπάκουα πειραματόζωα που ήταν πάντα. Που είχαν εκπαιδευτεί εκ γενετής να είναι...

Μένει να δούμε αν ο λαός είναι αρκετά ώριμος να πετάξει από πάνω του τη ρετσινιά του πειραματόζωου αλλά και αυτές τις πολιτικές κι επιχειρηματικές (με μοναδικό πελάτη το κράτος δεκαετίες τώρα !) βδέλλες που του ρούφηξαν το αίμα , συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια, και έκαναν και τα αγέννητα ακόμη παιδιά του να είναι φόρου υποτελή και υπόδουλα στον κατακτητή.

Είναι γνωστό ότι όταν ελευθερώσει κανείς αληθινά χαμστεράκια που έχουν γεννηθεί κι έχουν εκπαιδευτεί να μεγαλώνουν χαρούμενα -εφόσον οι βασικές τους ανάγκες ικανοποιούνται-  αυτά δεν απομακρύνονται αλλά μένουν γαντζωμένα στο κλουβί τους.

Μένει να δούμε αν ο λαός μπορεί ,σαν έλλογο και  ανώτερο είδος θηλαστικού, να κάνει την υπέρβαση και να διαμορφώσει τη μοίρα του, όπως αρμόζει σε υπερήφανους και ελεύθερους πολίτες με το  βαρύ παρελθόν και τα γονίδια  που κουβαλάει των ηρώων και των ημίθεων, και να πάρει, επιτέλους, τη μοίρα του στα χέρια του. Να καταψηφίσει δηλαδή και να τιμωρήσει παραδειγματικά τα δυο αυτά κόμματα που τον ατίμασαν, τον κακομεταχειρίστηκαν , τον πρόδωσαν,  τον διέβαλαν στους ξένους και τον κακοποίησαν αισχρά όλα αυτά τα χρόνια. Με αποκορύφωμα να του στερούν απότομα, ξαφνικά και απροειδοποίητα όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που του παρείχαν , κρατώντας τις  εργασιακές εισφορές και τις κρατήσεις του, όσο τον χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς τους και να οδηγούν πολλούς νέους και ηλικιωμένους σε απόγνωση και αυτοκτονία.

Αφού πλέον διέλυσαν το κράτος και τίποτα δεν λειτουργεί. Με τα γνωστά θέματα της λαθρομετανάστευσης -σκόπιμα διογκωμένη κι αυτή-, της κατεστραμμένης Παιδείας, Υγείας, ανασφάλειας και τρομοκράτησης των πολιτών να έχουν γιγαντωθεί, με σκοπό στο μέλλον χωρίς αντίσταση να περάσουν σε χέρια ανθελληνικών συμφερόντων και οι παροχή τους να στοιχίζει πανάκριβα και να αποτελεί προνόμιο των διεφθαρμένων νονών του μαύρου χρήματος. Πολιτικών και επιχειρηματιών. Των δημίων δηλαδή του λαού.

Αλλιώς κάθε ψήφος στα δυο μεγάλα κόμματα θα είναι σφαίρες στην καρδιά των παιδιών του και θα εγκλωβίσει  το λαό οριστικά και θα τον οδηγήσει  σε μια επώδυνη ευθανασία.

Όπως και τα χάμστερ που δεν χρειάζονται πια στα πειράματα και είναι άρρωστα κι εξασθενημένα!

Γιατί οι κατακτητές και οι Νενέκοι δωσίλογοι συνεργάτες τους δεν χρειάζονται πια τους Έλληνες.

Θέλουν πια μόνο την Ελλάδα με τις υποδομές τα κτίρια και τον  τεράστιο ,αλλά κρατημένο κρυφό από τους πολίτες μέχρι σήμερα, πλούτο της. Υπόγειο και υποθαλάσσιο.

Να απολαμβάνουν τους κόπους  των Ελλήνων που απελπισμένοι θα αυτοκτονούν ή θα ξενιτεύονται κι όσοι μένουν θα πεθαίνουν αργά ή γρήγορα αφήνοντάς τους ήσυχους και απερίσπαστους χαίρονται τα άνομα πλούτη τους κάτω από  τον μοναδικό  ήλιο και τον καταγάλανο ελληνικό ουρανό.

 Μένει να δούμε αν το στημένο παιχνίδι τελείωσε όντως,  πως θα τελειώσει και κυρίως για ποιούς θα τελειώσει!


2 σχόλια: