9 Απρ 2012

Μ. Τετάρτη η διάλυση της Βουλής

Ο κύβος ερρίφθη. Μεθαύριο, Μ. Τετάρτη διαλύεται -εκτός μεγάλου απροόπτου- η Βουλή και ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, που όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος την Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό την τελευταία στιγμή, οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στις 6 του μήνα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως αποφεύγουν να αποκλείσουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μικρής αναβολής για τις 13 Μαΐου, συνδέοντας μία τέτοια εξέλιξη με ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ψήφιση των εναπομεινασών υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο στη Βουλή. Εκεί, μένουν να ψηφιστούν ουσιαστικά δύο νομοσχέδια, ένα του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση και ένα του υπουργείου Εργασίας γύρω από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΙΚΑ. Επειδή όμως συνοδεύονται από πλήθος μνημονιακών τροπολογιών, τυχόν καθυστέρηση στην ψήφισή τους, δεν μπορεί ακόμα να αποκλειστεί.

«Αυτή τη φορά υπάρχει πολύς κόσμος που είναι μουγγός, πολύ θυμωμένος και δε σου λέει τι θα κάνει στις εκλογές, και δεν θα κάνω σπέκουλα πάνω σε αυτό» είπε Λιάνα Κανέλλη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ τόνισε ότι αισθάνθηκε ξεφτίλα μέσα στη βουλή, για την τελευταία ονομαστική ψηφοφορία που τελικά καταλήξαμε να ψηφίζουμε στις τρεις για να βρεθούν τα κουκιά» η κ. Κανέλλη αποδοκίμασε τις τροπολογίες και τόνισε ότι ο πολιτικός διάλογος δεν περιλαμβάνει το πώς μπορεί να αποφευχθούν τα νέα μέτρα και η αποσάθρωση της κοινωνίας.

«Δεν γίνεται διάλογος ουσίας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, έχουν ένα αποθεματικό σε καύσιμα κλπ, η χώρα είχε ένα προγραμματισμό να έχει καύσιμα για 30 ημέρες, σήμερα έχει αποθεματικό για μόλις 4 ημέρες και μετά θα είναι όλα ακίνητα.

Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Κώστας Γείτονας, από το βήμα της Βουλής. Δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ευχαρίστηκε τους συμπολίτες του που τον τίμησαν όσες φορές κατέβηκε υποψήφιος.

«Τέλος, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες που υποβάλλονται λόγω της κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα και δεν βρήκε την Ελλάδα και την οικονομία θωρακισμένη» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πριν κατέβει από το βήμα.

Στην πολιτική προσφορά του Κ. Γείτονα αναφέρθηκε ο προεδρεύων Βύρων Πολύδωρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

              enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου