8 Απρ 2012

Σκηνές μνήμης στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του 77χρονου που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
 
Χειροκροτήματα και συνθήματα ακούγονταν  από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Συγγενείς, φίλοι του αλλά και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα.

Μετά από επιθυμία του ίδιου, φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχει η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Στην τελετή ακούστηκε μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ενώ αίσθηση έκανε ο αποχαιρετισμός της κόρης του που τον προσφώνησε «πατέρα και σύντροφο» .

Κατά την τελετή μήνυμα απηύθυναν η Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος.

Ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης είπε το δικό του αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα, με το τραγούδι «Τη ζωή μου ποιος την κυνηγά».


Τo παρόν στην πολιτική κηδεία του αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα, έδωσε πλήθος κόσμου. Χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική παρευρέθηκαν στο τελευταίο αντίο του συναγωνιστή και συνανθρώπου μας.

Η ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, μετά την πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χρίστουλα, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στο Κοινοβούλιο.


Η ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, μετά την πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χρίστουλα, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στο Κοινοβούλιο.


Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα. Μόλις οι διαδηλωτές έφθασαν στο Σύνταγμα, αντιλήφθηκαν δύο αστυνομικούς στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο αυτόχειρας. Ο κόσμος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους. Τότε οι δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να διαφύγουν. Όμως οι πολίτες επιτέθηκαν στον ένα από τους δυο, με αποτέλεσμα να του πάρουν τα ρούχα και τον ασύρματό του. Οι διαδηλωτές κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας τα ρούχα του αστυνομικού ως λάφυρα!!!

Η επίθεση που δέχτηκε ο αστυνομικός στο σημείο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χρίστουλας ήταν βίαιη και σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός είχε μόλις τελειώσει την βάρδια του. 

Μετά την επίθεση το πλήθος έβαλε φωτιά στο μπουφάν του. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι διαδηλωτές βοήθησαν τον τραυματία αστυνομικό να μπει σε φορτηγάκι της αστυνομίας για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που φορούσε κάτω από το μπουφάν την αστυνομική στολή του σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε τον κόσμο που πραγματοποιούσε ειρηνική πορεία και ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του.

 Ένας τύπος με πολιτικά, όπως αναγράφεται στο athens.indymedia, βγήκε κάποια στιγμή από την πορεία που πήγαινε Σύνταγμα και έκανε  χειρονομίες στους διαδηλωτές. Κόσμος τον κυνήγησε και αφού είδε ότι κάτω απο τα πολιτικά φόραγε ρούχα αστυνομικού, του της βρέξανε και του πήρανε τον εξοπλισμό και τα κρέμασαν στο δέντρο που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χρίστουλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός έφερε μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο και οι διαδηλωτές του το αφαίρεσαν.

             tsantiri.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου