2 Απρ 2012

Στο 5,6% η Χρυσή Αυγή

Σοκ για τα μεγάλα κόμματα αποτελεί η νέα διαδικτυακή δημοσκόπηση που παρουσιάζει το iefimerida.gr η οποία καταγράφει πτώση του δικομματισμού με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζουν ποσοστά γύρω στο 12%, ενώ θεαματική άνοδο παρουσιάζουν τα μικρά κόμματα.

Στην νέα πανελλήνια δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή σημειώνει νέα αύξηση στα ποσοστά της, φτάνοντας στο 5,6%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται ως τρίτο κόμμα, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταγράφουν ποσοστά ιδιαίτερα χαμηλά, γύρω στο 12%, χωρίς αναγωγή, με το ΠΑΣΟΚ να μειώνει τη διαφορά μεταξύ τους.

Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές
  • Στις 7 Ιουνίου 2009 η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις ευρωεκλογές όπου έλαβε ποσοστό 0,46% και 23.564 ψήφους.
  • Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 0,29% και 19.636 ψήφους.
  • Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 η οργάνωση κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων λαμβάνοντας εκλογικό ποσοστό 5,29%, με τον πρόεδρό της, Νικόλαο Μιχαλολιάκο να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.
Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ότι στα εφηβικά του χρόνια ήταν πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και στην πορεία πράκτορας της ΚΥΠ, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί το παραμικρό.
Επίσης, σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση η Χρυσή Αυγή δρα ως συμπληρωματικός παρακρατικός μηχανισμός της Αστυνομίας κυρίως σε συμπλοκές με «αναρχικούς» και αντιεξουσιαστές.

Το 2004 σε έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νεα» σημειωνόταν ότι «τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενοι όπλα από βουλευτές (σύμφωνα με την έκθεση οι βουλευτές προέρχονται από τη Ν.Δ.) και παρουσιάζονται ως συνοδοί τους» αλλά και ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμη και σήμερα πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξιωματικούς του στρατού, αλλά και με απόστρατους».

           iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου