1 Απρ 2012

Κόψτε 40% απο τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατα 40% ζητούν οι δανειστές μας. Σύμφωνα με τη Real News, ΔΝΤ και ΕΚΤ απαιτούν για τα επόμενα δύο χρόνια την κάθετη μείωση του ονομαστικού μισθολογικού κόστους. Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα οτι με βάση το μνημόνιο, η μείωση θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα το πολύ δύο χρόνων, μετά απο πιέσεις απο Μέρκελ και Σόιμπλε.

Στο νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου που επεξεργάζεται η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την περικοπή δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων, τη διετία 2013-14, περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, συνεπικουρούμενα από στελέχη της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, κατέληξαν ήδη σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τους τομείς, στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αποψίλωσης των δαπανών.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα, το βάρος των περικοπών θα πέσει στη μείωση των μισθών και συντάξεων, στο κλείσιμο φορεών του Δημοσίου και σε απολύσεις, στο κλείσιμο νοσοκομείων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση όλων των προνοιακών επιδοματων, στην περικοπή όλων των φορολογικών απαλλαγών και στη μείωση των αμυντικών δαπανών. 


                newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου