22 Ιαν 2012

Απάντηση Ν. Παπανδρέου για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα

Με τον τίτλο: «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο» η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με εκτενές ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Ν. Παπανδρέου έχει στην κατοχή του πολυτελή αυτοκίνητα και διαμένει σε πολυτελές σπίτι στην Εκάλη το οποίο διαθέτει και πισίνα.

«Ο αδερφός του Πρωθυπουργού μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ στα Βριλήσσια. Μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη στην αχανή βίλα των 530τ.μ, στην οποία κατοικούσε ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος, απολαμβάνει πλέον μαζί με την σύζυγο του Αλεξία Κληρονόμου και τα δυο τους παιδιά της χαρές μιας υπεράνετης, υγιεινής, λουσάτης και απολύτως ήρεμης ρουτίνας, η συχία της οποίας ενίοτε διασπάται από τον βρυχισμό του μοτέρ μιας χρυσαφής Porsche όταν αυτή εξέρχεται δυναμικά από το υπόγειο πάρκινγκ της έπαυλης. Παράλληλα ένα ακόμα πολυτελές αυτοκίνητο, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς μάρκας BMW χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα από την σύζυγο του Ν. Παπανδρέου για τις μετακινήσεις της» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της εφημερίδας.


Ν. Παπανδρέου: «Δεν είναι δικά μου τα αυτοκίνητα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ν. Παπανδρέου ο οποίος με επιστολή του τονίζει κατηγορηματικά πως δεν ανήκουν στην οικογένεια του τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. « Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει. Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει».


Στην απάντηση του, την οποία δημοσιεύει το smartpost.gr υποστηρίζει πως ποτε δεν κατείχε δημόσια θέση και δεν πληρώνεται από τους φορολογούμενους.


Η απάντηση του Ν. Παπανδρέου

Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι – υποθέτω – να αποτελειώσουν δια της λασπολογόιας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.


Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.


Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.


Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;


Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;


Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας – σας το έφερε «δημοσιογράφος» – αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού. Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παπού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;


Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου. Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά.


                real.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου