15 Δεκ 2011

"Στο Fab5 παίρναμε φτωχούς και τους ξεφτιλίζαμε"

 Λίγες μέρες μετά την απόλυσή του από τον ΑΝΤ1 και το Fab5, o Ηλίας Ψινάκης ανοίγει τα χαρτιά του στο Down Town

Πώς σας απέλυσαν από το Fab5; Τι ακριβώς συνέβη;
"Μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία έχοντας στο νου μου το αμερικανικό concept, γιατο οποίο κάθε εβδομάδα οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια και το προετοιμάζουν έξι μήνες Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο άνθρωπος που συμμετέχει αλλάζει ξαφνικά όλη του τη ζωή. Του φτιάχνεις το σπίτι, τα ρούχα, τη συμπεριφορά, αφού έχεις τη δυνατότητα αυτή λόγω budget. Στην Ελλάδα δεν έχουμε budget γιατί η χώρα περνάει κρίση. Και να είχαμε λεφτά με τόσα προβλήματα δεν αξίζει με τόσα προβλήματα να τα βάλουμε στε μια τηλεοπτική παραγωγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίρνουμε φτωχούς ανθρώπους από τα Νέα Λιόσια και άλλες παρόμοιες περιοχές, να τους αποτριχώνουμε, να τους "εξευτελίζουμε", για να έχει πλάκα το επεισόδιο. Αυτό δεν είναι καθόλου της δικής μου αισθητικής, γι' αυτό και φρόντιζα συστηματικά να απέχω από τέτοιες σκηνές."

Ισχύει ότι αυτή την απόφαση του καναλιού σάς την ανακοίνωσε άνθρωπος από την παραγωγή;
"Με φώναξε ο Γερμανός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής πρωί πρωί να πάω γιατί είχε κάτι σοβαρό να μου πει. Παρεμπιπτόντως, είναι γλυκύτατος και πολύ καλός στη δουλειά του."

Πώς αντιδράσατε όταν σας ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή σας;
Τον ρώτησα "Δηλαδή, με απολύετε;" και μου είπε "κατά έναν τρόπο, ναι!".
Κι εσείς τι απαντήσατε;
"Ενθουσιάστηκα! Μόνο που δεν τον φίλησα στο στόμα με γλώσσα! Του είπα ότι το να με σουτάρουν ήταν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μου έκαναν ποτέ στη ζωή μου. Έκπληκτος ο άνθρωπος –αφού πρώτη φορά απολύει κάποιον που ενθουσιάζεται– με ρώτησε αν νευρίασα. Όλοι περίμεναν ότι θα τα "έπαιρνα" άσχημα. Του είπα πως με το μόνο πράγμα που νευρίασα ήταν το ότι με ξύπνησε για να μου πει τα ευχάριστα νέα, ενώ θα μπορούσε να μου τα είχε πει το προηγούμενο βράδυ, για να ανοίξω σαμπάνιες και να γιορτάσω με τους φίλους μου το γεγονός κάνοντας ένα πάρτι!"

Ο Ηλίας Ψινάκης όμως μίλησε με τον γνωστό, καυστικό τρόπο και για όσους αναρωτιούνται "τι ανάγκη έχει ο Ηλίας Ψινάκης και εργάζεται; Έχει πολλά λεφτά".
"Αν σταματήσω να δουλεύω θα πεθάνω". Ο στόχος για μένα είναι πηγή ζωής και ενέργειας. Το κάνω για επιβίωση- και κυριολεκτώ!"

Τέλος, έκανε και αναφορά στην προσωπική του ζωή, λέγοντας πώς η μεγαλύτερη σχέση του κράτησε 16 χρόνια, ενώ τόνισε πώς "στην τρίτη ηλικία δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Το τελευταίο φλερτ που θυμάμαι ήταν μετά τον Β' Παγκόσμιο!"

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ηλία Ψινάκη πως έχει ένα δίκιο,δεν είναι λίγες οι φορές που απλοί άνθρωποι ξεφτιλίζονται σε αποτυχημένες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου