11 Δεκ 2011

Κομπίνες με ΙΕΚ

 Εικονικές εταιρείες, παράνομος δανεισμός εργαζομένων, εικονικές ασφαλίσεις δήθεν εργαζομένων, πτωχεύσεις εταιρειών, εισφοροδιαφυγή.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις παραμέτρους της κομπίνας που είχαν στήσει επιτήδειοι στον εκπαιδευτικό τομέα, ζημιώνοντας το ΙΚΑ με τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές στις οποίες απευθύνθηκε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από ανώνυμη καταγγελία εκπαιδευτικού σε βάρος ενός ΙΕΚ.
Σύμφωνα με την καταγγελία το εν λόγω ΙΕΚ αντί να προσλάβει δικούς του εκπαιδευτικούς, τους έπαιρνε με τη μορφή δανεισμού από άλλη επιχείρηση, πρακτική η οποία απαγορεύεται.
Επίσης, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η εταιρεία διανεισμού πτώχευσε, χωρίς να καταβάλει τις εισφορές, ενώ οι εργαζόμενοι γνώριζαν για τη διασύνδεση μεταξύ των επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», οι "πρωταγωνιστές" της κομπίνας δημιουργούσαν εικονικές εταιρείες, δανίζονταν παράνομα εργαζόμενους, ασφάλιζαν εικονικά δήθεν εργαζόμενους, μεταβίβαζαν συνεχώς τις επιχειρήσεις για να χάνονται τα ίχνη της έκνομης συμπεριφοράς, πτώχευαν εταιρείες και απέφευγαν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση έχει προχωρήσει αρκετά και δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωσή της να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

             directnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου