21 Δεκ 2011

Απάντηση Πάγκαλου για το πόθεν έσχες

Την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με τη "μαύρη τρύπα" στη δήλωση πόθεν έσχες του, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά, κάνοντας λόγο για "ανευθυνοϋπευθυνους", αλλά και εξηγώντας αναλυτικά που ξόδεψε τα χρήματα.

Νωρίτερα είχε αφήσει αιχμές εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, του Ευάγγελου Αργύρη τονίζοντας πως "Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάζει μαύρη τρύπα στις καταθέσεις του,  καθώς απουσιάζουν εισοδήματα περίπου 435.000 ευρώ, τα οποία προέκυψαν από την εκποίηση τεσσάρων ακινήτων σε Σαρωνίδα και Εύβοια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Πάγκαλου:
"Σε κακόβουλα δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Βουλευτή Αττικής, Θεοδώρου Πάγκαλου, που προκλήθηκαν από ακατανόμαστες ακριτομυθίες ανευθυνοϋπευθύνων, αναφέρεται ότι στο πόθεν έσχες του 2009 δεν καταγράφονται ως τραπεζικές καταθέσεις ποσά ύψους 449.000 ευρώ που προέρχονταν από την εκποίηση δύο ακινήτων που του είχαν περιέλθει από κληρονομία. Στην πραγματικότητα και στην ίδια περίοδο από το ποσό αυτό είχαν καταβληθεί σε μετρητά:
1. Για φόρους κληρονομίας προς την Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών: 226.638 ευρώ
2. Για επιμεριστικό φόρο πώλησης ακινήτων: 34.188,16 ευρώ
3. Για εξόφληση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών: 71.241,73 ευρώ
4. Για φόρο εισοδήματος: 20.349,43 ευρώ
5. Καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα (Υποκατάστημα Βουλής): 68.000 ευρώ
Δηλαδή, συνολικά κατεβλήθησαν αμέσως σε μετρητά: 420.417,32ευρώ. Υποχρέωση παροχής τέτοιων πληροφοριών δεν υπάρχει βέβαια στο νόμο περί πόθεν έσχες. Αντίθετα, υπάρχουν άλλες διατάξεις που υποχρεώνουν να σεβόμαστε την αλήθεια και προστατεύουν την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αυτό ας το έχουν όλοι υπόψη τους".

                  news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου