27 Δεκ 2011

Τα μασάει ο Γιλμάζ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας με γραπτή δήλωσή του υποστηρίζει ότι οφείλεται σε παρανόηση η «αποκάλυψή» του για πυρκαγιές που έβαλαν στην Ελλάδα Τούρκοι πράκτορες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο πρώην αξιωματικός των Ε.Δ. Σάββας Καλεντερίδης ανέφερε ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ με γραπτή δήλωσή του προσπαθεί να ανασκευάσει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον «τουρκικό δάκτυλο» πίσω από πυρκαγιές στην Ελλάδα την περίοδο της διακυβέρνησης της Τανσού Τσιλέρ.


Οπως φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπήρξε παρανόηση σχετικά με τα «αντίποινα», μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τουριστικές περιοχές της Τουρκίας την ίδια περίπου περίοδο.
«Λάθος του συντάκτη» ήταν η ερμηνεία των πυρκαγιών στην Ελλάδα ως εμπρησμών από Τούρκους, κατά τον ίδιο.


Ο κ.Καλεντερίδης παράλληλα αναφέρθηκε στις τακτικές αποψίλωσης των δασών που χρησιμοποιούντο στην Τουρκία από το στρατό και τους Κούρδους αντάρτες, αλλά και στην επέκτασή του στα ελληνικά νησιά.


Οπως σημείωσε, οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη αποψίλωση δασών στο Κουρδιστάν για να μειώσουν τη δυνατότητα κάλυψης των ανταρτών του PKK.


Απαντώντας, οι αντάρτες «έπληξαν» δασικές περιοχές με τουρκικές στρατιωτικές μονάδες και στα μικρασιατικά παράλια, προκαλώντας σημαντική ζημιά και στην τουριστική εικόνα των περιοχών αυτών.


Τελικά, οι Τούρκοι -κατά τον κ.Καλεντερίδη- προχώρησαν σε επιχειρήσεις εμπρησμού σε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου αφενός να «ισοσκελίσουν» απώλειες στον τουρισμό και αφετέρου να μειώσουν αντίστοιχα στρατηγικά πλεονεκτήματα της ελληνικής άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου