23 Δεκ 2011

Το πνεύμα των χριστουγέννων φέτος δεν χαμογελά


 Οι ημέρες αυτές των χριστουγέννων είναι συνήθως η αγαπημένη περίοδος για μικρόυς και μεγάλους,φέτος όμως βλέπουμε όλοι καθαρά πως δεν είναι πια έτσι.

Το βλέπουμε στο δρόμο,όπου άνθρωποι σκυθρωποί περπατούν αμίλητοι,σκεπτικοί,και είναι τόσο καθαρή η σκέψη τους που νιώθεις οτι είσαι μέντιουμ,γιατί μπορεις να δείς καθαρά τι σκέφτονται.Μέσα σε σκόρπιες σκέψεις προσπαθούν να σκεφτούν κάτι,μια ιδέα,μια λύση,έναν τρόπο για να βγούν απο το αδιέξοδο.

Για πολλούς απο εμάς η μαζική δυστυχία,η οικονομική κρίση,η ανεργία,ήταν έννοιες που δεν μας είχαν αγγίξει,εικόνες που βλέπαμε να περνούν απο μακριά μας η που παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση και που ευχόμασταν να μην βιώσουμε ποτέ.

Τώρα νιώθουμε αυτές τις έννοιες να είναι πολύ κοντά μας,άλλοι αντιδρούν σαυτές και άλλοι παραμένουν σιωπηλοί παρακολουθόντας τις εξελίξεις που τους έχουν ήδη ξεπεράσει.

Το φετεινό πνεύμα των χριστουγέννων σίγουρα δεν είναι χαμογελαστό όπως παλαιότερα,και για τον καθένα μας έχει ένα ξεχωριστό πρόσωπο.

Δεν χαμογελάει πιά γιατί έχει δεί τον μισθό του να κατρακυλά,γιατί έχει μείνει άνεργο παρά τα πτυχία τις γνώσεις και την ικανότητα που το διακρίνει,γιατί έχει κατάθλιψη,γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειας του,γιατί έχει γυρίσει στους γονείς του που τον συντηρούν,γιατί χρωστάει,γιατί είναι άστεγο,ακόμα και γιατί έχει αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό.

Καλά Χριστούγεννα και ευχές για όλους,κάποια στιγμή αυτές τις μέρες αφήστε μία σκέψη σας να πάει σαυτούς τους ανθρώπους που φέτος το πνέυμα των χριστουγέννων δεν είναι μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου