6 Δεκ 2011

Η κρίση χτύπησε και την Ελισάβετ

     Περικοπές άρχισε να κάνει και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Daily Mail, αδυνατεί να πληρώσει πλέον τη μισθοδοσία του προσωπικού του William και της Kate, την οποία θα αναλάβει, ως στοργικός πατέρας, ο Κάρολος.

 
Ο "μισθός" της βασίλισσας συρρικνώθηκε σημαντικά, αφού, με νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Οικονομικών George Osborne επέβαλε το "πάγωμα" της χρηματοδότησης των αναγκών της βασίλισσας και των Ανακτόρων από τη φορολογία του βρετανικού λαού, καθορίζοντας την ετήσια μισθοδοσία της στα 30 εκατομμύρια λίρες έως τον Απρίλιο του 2013. 

Ωστόσο, θα λάβει ένα εκατομμύριο εφάπαξ, προκειμένου να διοργανώσει τις εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειό της μοναρχίας της.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ την περίοδο 1991-92 το Παλάτι έλαβε 77,3 εκατομμύρια λίρες από χρήματα φορολογουμένων, τα έτη 2008-09 πήρε μόλις 38,3 εκατομμύρια λίρες και ακόμα λιγότερα πέρυσι που τα εισοδήματα περιορίστηκαν στα 32,1 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών και έγγραφο που βρίσκεται στη Βουλή των Κοινοτήτων και στη Βουλή των Λόρδων.
Η οικονομική κατάσταση της βασίλισσας είναι πλέον τόσο συρρικνωμένη, που, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις επισκευές που γίνονται στο Παλάτι!

       
                                                                                        



                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου