16 Νοε 2011

Λουκετο Στο Μακεδονια Palace

«Αγαπητοί συνεργάτες,
Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE” στις 27/12/2011. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Makedonia Palace Hotel Classical Hotels & Resorts Ν. Daskalantonakis Group».


Ο όμιλος εκλεισε το θέμα για το ιστορικό ξενοδοχείο, αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μόλις λίγες ημέρες μετά από το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα για τις οφειλές του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου προς το ΙΚΑ, ύψους 3,2 εκ ευρώ, την ώρα μάλιστα που το “MAΚEDONIA PALACE” στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ. Ο όμιλος φέρεται να οφείλει στο ΙΚΑ το εν λόγω ποσό, το οποίο, όπως κυκλοφορούσε ως φημολογία, αφορούσε σε οφειλές για το ενοίκιο.
Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη διαψεύδει με ανακοίνωσή του τα δημοσιεύματα υποστηρίζοντας πως:
α) Η εταιρεία μας επί δεκαέξι χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE” με συνέπεια, έχοντας καταβάλει για μισθώματα του ξενοδοχείου συνολικά από το 1995 έως και σήμερα το ποσό των σαράντα επτά εκατομμυρίων ευρώ (47.000.000€).
β) Η εταιρεία μας έως και το έτος 2010 έχει επιπρόσθετα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE”, τεράστιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 26.604.377€, μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει σήμερα αναπόσβεστο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπορική αξία του ακινήτου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου η θυγατρική εταιρεία Ελληνική Τουριστική, που διαχειρίζεται το “MAΚEDONIA PALACE” στις 13 Οκτωβρίου 2011 αναγκάστηκε να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης του ξενοδοχείου «λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της Διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του Δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011)». Μετά την καταγγελία της σύμβασης από τη μίσθωση, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη θα πρέπει να παραδώσει το ακίνητο στο ΙΚΑ στις 13 Ιανουαρίου 2012.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου