29 Νοε 2011

JBJ Soul Kitchen

                                                                        
     Ο διάσημος τραγουδιστής Τζον Μπον Τζόβι εγκαινίασε στην γενέτειρά του, το Νιου Τζέρσεϊ ένα εστιατόριο στο οποίο πληρώνεις ό,τι και όσο μπορείς.
Ετσι αποφάσισε να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο τους συμπολίτες του που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.


Ο διάσημος rocker άνοιξε το JBJ Soul Kitchen υιοθετώντας ένα σύστημα “Pay What You Can”, όπου ο κάθε πελάτης θα μπορεί να πληρώνει το ποσό που μπορεί να διαθέσει, ή να εκτελεί εθελοντική εργασία σε δημοτικά κτήρια της πόλης, ή και στο ίδιο το εστιατόριο.

Ο κάθε πελάτης επίσης θα μπορεί να επιλέξει από μια ποικιλία gourmet πιάτων σύμφωνα με τα καλύτερα πρότυπα υγιεινής διατροφής.



«Η ελπίδα είναι πεντανόστιμη» είναι το μότο του εστιατορίου που άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στον κατάλογο από τον οποίο λείπει κάτι βασικό: οι τιμές.

«Στόχος του Soul Kitchen είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι σε πραγματική ανάγκη να έχουν ένα πιάτο φθηνού αλλά υγιεινού φαγητού. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο γνωμικό: Δείξε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τρέφεται σε όλη του τη ζωή», εξηγεί ο Τζον Μπον Τζόβι, ιδιοκτήτης του εστιατορίου αλλά και του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος JBJ Soul Foundation.

Η ιδέα προέκυψε από ένα άλλο εστιατόριο παρόμοιας λογικής και χαρακτήρα, του SAME (So All May Eat Ας φάμε όλοι), στο Ντένβερ του Κολοράντο, για το οποίο έμαθε ο αμερικανός τραγουδιστής μέσα από το δελτίο ειδήσεων του NBC.



«Αυτήν τη στιγμή, 1 στα 5 νοικοκυριά ζει στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό και 1 στους 6 πολίτες δεν έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό της ημέρας. Νιώθω λοιπόν ότι αυτό το εστιατόριο μπορεί να βοηθήσει. Αυτό το μέρος χτίστηκε και βασίστηκε από και με την προσφορά των ανθρώπων».

Η ιδεα αυτη σχεδιαζόταν επί δύο χρόνια και στεγάζεται σε ένα παλιό μηχανουργείο. Οι εθελοντές θα μπορούν να κερδίζουν το φαγητό τους βοηθώντας στην προετοιμασία των πιάτων, καθαρίζοντας τα τραπέζια ή μεταφέροντας τρόφιμα στην κουζίνα. Ακόμη, οι πελάτες θα πληρώνουν 20 δολάρια για ένα γεύμα τριών πιάτων από οργανικά υλικά που δωρίζουν τοπικοί έμποροι και καλλιεργητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου