23 Νοε 2011

Αβέβαιο το μέλλον για το Τhomas Cook

                                                                                         

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook καθως με δυσκολια δανειοδοτειται ενω και η μετοχη του εχει πεσει κατακορυφα..

Αν συμβει αυτο τελικα θα σημαινει και μεγαλη οικονομικη απωλεια για τις τουριστικες επιχειρησεις της Ελλαδας καθως ενας στους δυο βρετανους τουριστες που επισκεπτονται την χωρα μας προτιμουν τις υπηρεσιες της Τhomas Cook.


Καθησυχαστικοί είναι οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στη χώρα σε ό,τι αφορά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το πρόβλημα ρευστότητας του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ευρώπη, Thomas Cook και την προσπάθειά του να αναδιαπραγματευτεί δάνειο ενός δις στερλινών με τους πιστωτές του και να λάβει περαιτέρω διευκόλυνση 100 εκατ. στερλινών.

«
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), συστήνοντας ψυχραιμία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας. Οπως προσθέτει, «ο Ομιλος προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας. Αλλωστε, οι περισσότεροι αναλυτές σε πρόβλημα ρευστότητας αναφέρονται, παρά σε κάτι σοβαρότερο μέχρι αυτή τη στιγμή. Η Εταιρία δεν είναι ζημιογόνος με βάση τον τελευταίο ισολογισμό, όμως τα προβλήματα ρευστότητας, την τελευταία τριετία, κτυπάνε ακόμα και πολύ μεγάλες εταιρίες».


Εν τω μεταξύ οι μετοχές της εταιρίας το μεσημέρι σημείωσαν άνοδο 21,7% στις 12,4 πένες ανακτώντας μέρος των απωλειών της Τρίτης 22 Νοεμβρίου. Για τις εξελίξεις στον τουριστικό οργανισμό προκάλεσαν και την παρέμβαση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ζήτησε έκθεση από το υπουργείο Επιχειρήσεων και Καινοτομίας σχετικά με την κατάσταση του Thomas Cook, τονίζοντας στο Κοινοβούλιο ότι «είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αυτή η επιχείρηση είναι υγιής».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου