24 Νοε 2011

ΟΙ Ταινιες Της Εβδομαδας(από 24/11/2011 έως 30/11/2011)



ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

  DREAM HOUSE

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζιμ Σέρινταν με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς, Ελίας Κοτέας

Ο Γουίλ, επίδοξος συγγραφέας, μετακομίζει με την οικογένειά του από τη Νέα Υόρκη σε ένα καινούργιο σπίτι στο Κονέκτικατ. Ύποπτα πράγματα αρχίζουν όμως να συμβαίνουν εκεί, ενώ ο Γουίλ μαθαίνει πως ο προηγούμενος ένοικος είχε δολοφονήσει σε αυτό τη γυναίκα και τα παιδιά του.

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

 A DANGEROUS METHOD

 Αγγλογερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Κίρα Νάιτλι, Βίγκο Μόρτενσεν, Βενσάν Κασέλ

Ο Ελβετός ψυχαναλυτής Καρλ Γιουνγκ αναλαμβάνει να κουράρει τη γοητευτική, σεξουαλικά καταπιεσμένη Σαμπίνα Σπίλρεϊν, η σχέση του με την οποία θα κλονίσει τις προσωπικές αλλά και τις επιστημονικές πεποιθήσεις του.


ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ

 THE HELP

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ με τους: Βαϊόλα Ντέιβις, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έμα Στόουν 

Στο Μισισίπι του 1963 μια νεαρή κοπέλα η οποία θέλει να γίνει συγγραφέας παίρνει συνέντευξη από τις μαύρες υπηρέτριες της συνοικίας της, γεγονός που αναστατώνει τη συντηρητική κοινότητα της πόλης της. 



ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ 

TYRANNOSAUR

 Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Πάντι Κονσιντάιν με τους: Πίτερ Μάλαν, Έντι Μάρσαν, Ολίβια Κόλμαν 

Ένας οξύθυμος loser συναντά μια θρήσκα παντρεμένη και ξεκινά μαζί της μια παράξενη, περίπλοκη σχέση, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή.


HAPPY FEET 2

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Ο Έρικ, γιος του δεινού χορευτή Μαρμπλ, δεν μπορεί να κουνήσει ρυθμικά τα πόδια του. Ο άγαρμπος μικρός αποφασίζει να το σκάσει με τους σκανταλιάρηδες φίλους του ανακαλύπτοντας ότι λίγα παγόβουνα παρακάτω υπάρχει ένας πιγκουίνος που πετάει! Την ίδια στιγμή το λιώσιμο των πάγων θα εγκλωβίσει την κοινότητα των αυτοκρατορικών πιγκουίνων και μοναδική ελπίδα σωτηρίας θα είναι η συλλογική προσπάθεια των πλασμάτων της Ανταρκτικής.


TUNGSTEN

 Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργος Γεωργόπουλος με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη

Δύο έφηβοι, ένας υπάλληλος στα τρόλεϊ, ένα ζευγάρι που χωρίζει... Καθημερινές, διασταυρούμενες ιστορίες σε μια Αθήνα με διαρκείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.


ΣΑΠΙΛΑ, ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΕΚΙΛΑ

Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκος Ζερβός με τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ζωή Ζέρβα, Νίκη Κακογεωργίου 

Ένας σκηνοθέτης στα πρόθυρα νευρικής κρίσης μοντάρει από αρχειακό υλικό ένα χρονικό της σύγχρονης, ανεξέλεγκτης πολιτικής ελληνικής πραγματικότητας.





 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου